ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο παραλήρημα της Bild κατά του Αλέξη Τσίπρα

Νέο παραλήρημα της Bild κατά του Αλέξη Τσίπρα

Νέα σκληρή επίθεση σε Έλληνα πολιτικό εξαπέλυσε η γερμανική εφημερίδα Bild, η οποία αυτή τη φορά τα... έβαλε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη.

Επιλέγοντας ως τίτλο του δημοσιεύματος «H Bild εξηγεί την πιο τρελή συνέντευξη της χρονιάς», ο αθρογράφος χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα ως «κομμουνιστή του σαλονιού που πλέον έχει χάσει αρκετές συμπάθειες» και σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Έλληνα πρωθυπουργού στην εκπομπή «στον Ενικό» και τον Νίκο Χατζηνικολάου, εξάγει τα εξής προκλητικά συμπεράσματα:

«Μα τι ήταν αυτό; Ο Έλληνας πρωθυπουργός παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη που κράτησε ως τις πρώτες πρωινές ώρες και απάντησε σε ερωτήσεις απλών ανθρώπων. Όλα σε απευθείας μετάδοση. Και εν μέρει τρελά! Υποσχόταν και έκανε κομπλιμέντα ειδικά στην καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, κυρίως όμως ξεκαθάρισε στον ελληνικό λαό ότι δεν μπορεί να κρατήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις.

Επιπλέον, χαρακτήρισε ως 'κόκκινες γραμμές' τα ζητήματα των διαπραγματεύσεων που παραμένουν ανοικτά. Και για την κατάσταση αυτή, ο Α. Τσίπρας θεωρεί υπεύθυνους τους άλλους. Μια αγριεμένη θάλασσα, μια βίαιη θύελλα που του φυσά την ανοησία μακριά από το κεφάλι. Ήρεμα νερά; Για το καράβι που λέγεται "Αθήνα" θα υπάρξουν ήρεμα νερά στο απώτερο μέλλον. Η μηχανή του πλοίου σταμάτησε να λειτουργεί, ενώ τα καύσιμα έχουν τελειώσει εδώ και καιρό. Με αυτές τις συνθήκες ένας καπετάνιος καλείται να εφεύρει ξανά τον εαυτό του».

TSIPRASBILD

Ολοκληρώνοντας το... παραλήρημα, ο αρθρογράφος της Bild μοιράζεται την άποψή του με τους αναγνώστες της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία γερμανικής εφημερίδας.

«Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ήταν ο έξυπνος και ο Αλέξης Τσίπρας ο συμπαθητικός τύπος. Στο τέλος, ο Βαρουφάκης έβαλε φωτιά και ο συμπαθητικός Έλληνας πρωθυπουργός στράφηκε προς τους τραυματίες - τη Γερμανία και το Eurogroup - ρίχνοντάς τους ένα κουβά νερό. Κι στο τέλος του παιχνιδιού: 'Ο καλός και ο κακός μπάτσος', ο ευγενικός, συμπαθητικός Τσίπρας παύει να είναι τόσο ευγενικός. Έθεσε εκτός παιχνιδιού τον Γ. Βαρουφάκη. Τώρα αυτός αναλαμβάνει δράση και δεν είναι πλέον... ευγενικός.

Τα βάζει με όλους: Με την Άνγκελα Μέρκελ, με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, με τον Μάριο Ντράγκι. Και γενικότερα με όλους!».

Σχετικές ειδήσεις