ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιούνκερ: Πρότεινε κοινό στρατό για τα 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Γιούνκερ: Πρότεινε κοινό στρατό για τα 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Την πρότασή του να θεσμοθετηθεί κοινός στρατός για τα κράτη μέλη της ΕΕ επανέλαβε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Την άποψή αυτή ο κ. Γιούνκερ την έχει εκφράσει και στο παρελθόν, ενώ αυτή τη φορά, κατά τη διάρκεια συνέντευξης σε γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό στις Βρυξέλλες, τόνισε πως μια «ορδή από κότες είναι σήμερα πιο μαχητική από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο Γιούνκερ δεν απέφυγε να μιλήσει και για τη χώρα του, για την οποία είπε ότι «διαθέτει έναν στρατό 771 προσώπων, του υπουργού Αμύνης περιλαμβανομένου».

«Η κατάσταση της προετοιμασίας των ευρωπαϊκών ενόπλων δυνάμεων είναι πολύ διαφορετική από χώρα σε χώρα», δήλωσε σήμερα εκφράζοντας τη λύπη του γι' αυτό.

Ένας ευρωπαϊκός στρατός, κάτι που αποτελεί «μακροπρόθεσμο σχέδιο», «δεν είναι κάτι που μπορούμε να δημιουργήσουμε μέχρι αύριο το πρωί στις 11 ξεκινώντας από το τίποτε», είπε ο Γιούνκερ.

«Δεν αισθάνεται κανείς προθυμία εκ μέρους των Ευρωπαίων», πρόσθεσε και εξέφρασε τη λύπη του, παρότι εντόπισε «ορισμένες μικρές αλλαγές» στάσης.

Σχετικές ειδήσεις