Τι λένε τα κόμματα για τη φραστική επίθεση Λαγού στην Κανέλλη

Newsroom Newsroom

Τι λένε τα κόμματα για τη φραστική επίθεση Λαγού στην Κανέλλη

Στην καταδίκη της φραστικής επίθεσης την οποία κατήγγειλε ότι δέχτηκε από το Γιάννη Λαγό η Λιάνα Κανέλλη, προχώρησαν τα κόμματα.

Το επεισόδιο απασχόλησε τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής σε μια θυελλώδη συνεδρίαση, κατά την οποία το ΚΚΕ αποχώρησε καταγγέλλοντας την πρόεδρο της Βουλής πως έδωσε κάλυψη στην συμπεριφορά αυτή ενώ η κα Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε το ΚΚΕ για «πολιτική σπέκουλα».

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, η αποχώρηση οφείλεται στο ότι δεν έγινε δεκτή η πρότασή του να υπάρξει άμεσα δήλωση πολιτικής καταδίκης του περιστατικού.

Υπέρ της πρότασης του κ. Καραθανασόπουλου, τάχθηκαν η ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ.

Η Διάσκεψη των Προέδρων προέκρινε κατά πλειοψηφία να παραπεμφθεί το θέμα στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής σύμφωνα με την πρόταση της Προέδρου Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Η Πρόεδρος της Βουλής
Θέση για το ζήτημα πήρε η Πρόεδρος της Βουλής - κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων - κάνοντας λόγο για «σπέκουλα από το ΚΚΕ». Η κα Κωνσταντοπούλου, ανέφερε μάλιστα πως η Διάσκεψη παρέπεμψε στην αρμόδια Επιτροπή ένα ζήτημα δεοντολογίας και τάξης και κατά συντριπτική πλειοψηφία αποφάνθηκε ότι πρέπει να διερευνηθεί το γεγονός. Όπως είπε, στη συνέχεια όρθιοι οι βουλευτές του ΚΚΕ απαιτούσαν να λάβει εδώ και τώρα απόφαση η Διάσκεψη πριν τοποθετηθεί οποιοσδήποτε και καταλόγισε στο ΚΚΕ «επιλογή να παραποιεί την πραγματικότητα που δεν το τιμά».«Η επιλογή να μου αποδίδετε πολιτικά χαρακτηριστικά απολύτως ξένα με τη διαδρομή μου δεν σας τιμά» είπε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Βουλής και ανακοίνωσε πως θα δώσει εντολή να δημοσιοποιούνται και τα Πρακτικά της Διάσκεψης των Προέδρων και τα ηχητικά ντοκουμέντα «γιατί κάποιοι παραβιάζουν το μέτρο και αυτού του είδους η πολιτική σπέκουλα πρέπει να σταματήσει».

Το ΚΚΕ
Με ανακοίνωσή του η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ αφού «καταγγέλλει την τραμπούκικη συμπεριφορά του υπόδικου βουλευτή της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, για τις απειλές που εκτόξευσε σήμερα κατά της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη για την παρουσία της ως μάρτυρα στη δίκη της ΧΑ», καταγγέλλει επίσης τη στάση της Προέδρου της Βουλής στην Διάσκεψη. Όπως αναφέρει, η κα Κωνσταντοπούλου, «με την συμπεριφορά της έδωσε κάλυψη σε αυτή την τραμπούκικη συμπεριφορά, καθώς αρνήθηκε η Διάσκεψη των Προέδρων να συζητήσει κα να καταδικάσει το συγκεκριμένο περιστατικό, «παραπέμποντάς το στην επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής».

Ο ΣΥΡΙΖΑ
Όπως ενημέρωσε μετά την συνεδρίαση της Διάσκεψης, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Πρόεδρος της Βουλής καταδίκασε απερίφραστα τις προκλήσεις του βουλευτή της ΧΑ για τις οποίες ενημερώθηκε η Διάσκεψη από την Βασιλική Κατριβάνου.
Ανέφερε ότι τόσο η Πρόεδρος της Βουλής όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ «επιμείναμε ότι πέρα από την αυτονόητη καταδίκη της συμπεριφοράς του βουλευτή της ΧΑ επιβάλλεται η διερεύνηση των συμβάντων μέσω της Επιτροπής Δεοντολογίας». «Δεν προσφέρει στην αναγκαία δημοκρατική επαγρύπνηση μία προσπάθεια μικροκομματικής εκμετάλλευσης του θέματος. Όλοι καταδικάζουμε και είναι λάθος κάποιοι να θέλουν να θέσουν την Χρυσή Αυγή ως διαιτητή πολιτικών συμπεριφορών» είπε ο κ. Φίλης. Μάλιστα επισήμανε ότι η κα Κωνσταντοπούλου «κράτησε» ως όφειλε την διαδικασία ενώ σχολιάζοντας την αποχώρηση του ΚΚΕ είπε πως δεν ψήφισε την πρόταση του προεδρείου για παραπομπή του θέματος σε περαιτέρω διερεύνηση στην Επιτροπή Δεοντολογίας επιμένοντας να βγει άμεσα η καταδίκη.

Το Ποτάμι
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης καταδίκασε απερίφραστα «την χυδαία, άνανδρη και ανάρμοστη σε βουλευτή, επίθεση του κ. Λαγού στην κυρία Κανέλλη». Παράλληλα ανέφερε ότι το Ποτάμι θεωρεί «πως είναι απορίας άξιο που το Προεδρείο αντέδρασε ήπια στην επίθεση αυτή και δεν θέλησε να καταδικάσει η Διάσκεψη πολιτικά την ενέργεια αυτή». «Το πρόσχημα πως πρέπει να ανακινηθούν οι δέουσες διαδικασίες στην Επιτροπή Δεοντολογίας ώστε να υπάρξει πλήρης διερεύνηση δεν πείθει καθώς οι δυο ενέργειες δεν αποκλείουν η μια τη άλλη» επισημαίνει ο κ. Θεοχάρης.

Η Χρυσή Αυγή
Από την πλευρά του ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γ. Λαγός με δήλωσή του διέψευσε την κ. Κανέλλη λέγοντας πως αυτό που της είπε είναι πως «στο δικαστήριο θα δείτε τι θα πάθετε, από νομικής πλευράς, για τα ψέματα που έχετε πει κατά της Χρυσής Αυγής».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved