ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκλητικός ο Άδωνις – Η Κομισιόν έβλεπε ανάπτυξη με τον Σαμαρά

Προκλητικός ο Άδωνις – Η Κομισιόν έβλεπε ανάπτυξη με τον Σαμαρά

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και τις επιλογές της, όσον αφορά τη διαπραγμάτευση με τους ευρωπαίους εταίρους, το τελευταίο τετράμηνο, άσκησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Καβάλα, ήταν ιδιαίτερα καυστικός για την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά της λέγοντας χαρακτηριστικά: «τη μέρα που θα φύγει θα πανηγυρίζουν μέχρι και οι σερβιτόροι».

Αναφερόμενος στον τρόπο που η κυβέρνηση χειρίζεται τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, σημείωσε: «ευελπιστούμε ότι ο κ. Τσίπρας, αφού έχασε τέσσερις μήνες με τη ‘’σκληρή’’ διαπραγμάτευση, θα κατορθώσει να φτάσει σε μια συμφωνία με τους εταίρους. Η συμφωνία είναι απαραίτητη, διότι η χώρα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Η χθεσινή εξέλιξη με την οπισθοχώρηση του κ. Τσίπρα από τις ‘’κόκκινες γραμμές’’ με το ασφαλιστικό και τα εργασιακά, δείχνει ότι ο πρωθυπουργός έχει καταλάβει το μέγεθος της ευθύνης που ανέλαβε. Όταν κλείσει αυτή η συμφωνία, τότε θα πρέπει να πει κι ένα μεγάλο ‘’συγνώμη’’ για τα ψέματα που έλεγε στον ελληνικό λαό επί τέσσερα χρόνια».

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στο μείζον θέμα της παράνομης μετανάστευσης και τους χειρισμούς της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος, λέγοντας ότι «η ένταση αυτή οφείλεται σε λάθη της κυβέρνησης, αλλά και στην κατάρρευση της Συρίας.

Ερωτηθείς για την κατάσταση της οικονομίας σήμερα ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε: «Οι δύο περίοδοι δεν είναι ίδιες, αυτή της δικής μας διακυβέρνησης με το σήμερα. Οι διεθνείς οίκοι και η Κομισιόν έβλεπαν ανάπτυξη με τον Σαμαρά κοντά στο 3% και τώρα με τον κ. Τσίπρα πάμε για ύφεση. Το 2014 ήταν η καλύτερη χρονιά της τελευταίας πενταετίας. Η οικονομία είχε αρχίσει να παίρνει μπρος. Δυστυχώς, η μετεκλογική αβεβαιότητα και ο χαμένος χρόνος από την κυβέρνηση Τσίπρα έφεραν ύφεση 3%».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στον τρόπο που λειτουργεί σήμερα η Βουλή και στην άσκηση των καθηκόντων της προέδρου της, Ζωής Κωνσταντοπούλου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Γνωρίζω την κ. Κωνσταντοπούλου τα τελευταία 2,5-3 χρόνια. Είναι μια ενδιαφέρουσα προσωπικότητα. Είναι εργατική, μορφωμένη, μιλάει άριστα ελληνικά και ξένες γλώσσες. Είναι ισχυρή πολιτική αντίπαλος, όμως αυτές τις ικανότητες τις χρησιμοποιεί μόνο για κακό, όχι για καλό. Ως πρόεδρος της Βουλής, είναι η χειρότερη που έχει υπάρξει από τη μέρα σύστασης του Κοινοβουλίου. Τη μέρα που θα φύγει θα πανηγυρίζουν μέχρι και οι σερβιτόροι».

Σχετικές ειδήσεις