ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιρώνης για πετρελαιοκίνηση: Κάναμε θαυμάσιο δώρο στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία

Τσιρώνης για πετρελαιοκίνηση: Κάναμε θαυμάσιο δώρο στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία

«Κάναμε ένα θαυμάσιο εμπορικό δώρο στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία» δήλωσε για την απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης να επιτραπεί η πετρελαιοκίνηση ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος,Γιάννης Τσιρώνης, επικαλούμενος και δηλώσεις άλλων υπουργών Περιβάλλοντος της ΕΕ.

«Δεν υπάρχει συζήτηση για φόρο στην πετρελαιοκίνηση και αλλαγή της κατάστασης έχουμε πολύ πιο σοβαρές προτεραιότητες» επανέλαβε μιλώντας στον Σκάι, τονίζοντας πως «τα αυτοκίνητα αυτά μέχρι να ζεσταθούν είναι ρυπογόνα και εκπέμπουν μικροσωματίδια».

«Αργά ή γρήγορα το θέμα της πετρελαιοκίνησης θα ανοίξει στην Ευρώπη. Δεν μπορούμε να αφήσουμε στο απυρόβλητο τα πετρελαιοκίνητα. Δεν ετέθη θέμα στο υπουργικό συμβούλιο, αν τεθεί όμως, εύνοια δεν μπορεί να υπάρχει. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Δεν μπορούμε να δείχνουμε εύνοια στα πετρελαιοκίνητα» τόνισε.

Για τα μεταλλεία στις Σκουριές ο υπουργός είπε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει νηφάλια και σε πολύ μεγάλο βάθος το θέμα.

Τόνισε ότι η απόφαση του ΣτΕ αφορά μόνο μέρος των θεμάτων που αντιμετωπίζουν τα μεταλλεία. «Μπορεί να μην μπορεί να βγάλει η εταιρεία να βγάλει χρυσό αλλά μπορεί να βγάλει χαλκό» σημείωσε, ενώ δήλωσε έτοιμος να μεταβεί στη Θεσσαλονίκης για συνομιλίες με την Ελληνικός Χρυσός από κοινού με τον υπουργό Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Σχετικές ειδήσεις