ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Ο Θεοχάρης έπαιρνε e-mail και διόριζε εφοριακούς

Τσίπρας: Ο Θεοχάρης έπαιρνε e-mail και διόριζε εφοριακούς

Με την απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στον Σταύρο Θεοδωράκη, για θέματα παιδείας, έκανε πρεμιέρα η «Ώρα του Πρωθυπουργού», στη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στην παιδεία και τόνισε ότι η διαμαρτυρία του Ποταμιού είναι χωρίς περιεχόμενο.

«Βλέπω μια διαμαρτυρία χωρίς περιεχόμενο για δήθεν κατάργηση των προτύπων σχολείων. Δεν ισχύει. Η κυβέρνηση διαχωρίζει τα πρότυπα από τα πειραματικά, όπως ίσχυε επί δεκαετίες. Στα πειραματικά είναι αντιεπιστημονικό να επιλέγεις με κλήρωση. Πειραματικά είναι γιατί πειραματίζονται. Με εξετάσεις θα παίρνουν τους μαθητές τα πρότυπα σχολεία, όχι τα πειραματικά», είπε ο κ. Τσίπρας.

Ταυτόχρονα, για τις αλλαγές στα πανεπιστήμια, σημείωσε ότι καταργούνται τα συμβούλια των ιδρυμάτων γιατί εφάρμοζαν πολιτική αποδόμησης του πανεπιστημίου.

Ο κ. Τσίπρας υπερασπίστηκε και την απόφαση για επαναφορά των «αιώνιων φοιτητών».

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στο Ποτάμι και στον Χάρη Θεοχάρη, λέγοντας: «Βλέπω ότι συμβουλεύεστε τον κ. Θεοχάρη. Ο κ. Θεοχάρης ως γενικός γραμματέας έπαιρνε e-mail για να διορίζει εφοριακούς. Είναι στις τάξεις σας. Και μιλάτε σε αυτή την κυβέρνηση».

Η παραπάνω αναφορά του Αλέξη Τσίπρα έγινε όταν ο κ. Θεοδωράκης κατηγόρησε για κομματικό κράτος την κυβέρνηση, με αφορμή τους περιφερειακούς διευθυντές.

«Μόνο όταν βλέπουμε κάποιους να εμπλέκονται σε δικαστικές αποφάσεις τους ζητάμε να παραιτηθούν», τόνισε, αναφερόμενος στις κατηγορίες περί κομματικού κράτους.

«Πείτε μας συγκεκριμένα ποιους διόρισε ο Θεοχάρης», απάντησε ο κ. Θεοδωράκης, μετά τις καταγγελίες του πρωθυπουργού.

Σχετικές ειδήσεις