ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σαμαράς επιθυμεί τη συμφωνία αλλά φοβάται τη… φοροεπιδρομή

Ο Σαμαράς επιθυμεί τη συμφωνία αλλά φοβάται τη… φοροεπιδρομή

Το φόβο ότι θα υπάρξει πολύ μεγάλη φοροεπιδρομή εξέφρασε σήμερα, Παρασκευή (08/05/2015) ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, προσθέτοντας ωστόσο ότι θα είναι ο πρώτος που θα δηλώνει ευτυχής αν επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της ελληνικής πλευράς με τους ευρωπαίους εταίρους.

Μάλιστα, σε συνέντευξή του, στο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Focus», επανέλαβε ότι όλο αυτό το διάστημα επέμεινε αδιάλειπτα και έντονα για να βρεθεί μία λύση, επισημαίνοντας ότι «θα πρέπει να υπάρχει συμφωνία, γιατί άλλο δεν πάει έτσι».

Την ίδια στιγμή, ο άνθρωπος που βύθισε τη χώρα στην ύφεση, εκτιμά ότι η οικονομία πραγματικά έχει φτάσει στα όρια της ανώτατης δυνατής ασφυξίας, ενώ υποστηρίζει πως τίποτα δεν δουλεύει.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια απόλυτη οικονομική ακινησία, η οποία τροφοδοτείται και από μια πάρα πολύ μεγάλη αρνητική ψυχολογία. Αυτός ο συνδυασμός είναι καταστροφή για την ελληνική οικονομία. Λέω, λοιπόν, πρέπει αμέσως να γίνει η συμφωνία αυτή. Άρα θα είμαι ο πρώτος που θα δηλώσει ευτυχής, αν γίνει αυτή η συμφωνία. Από την άλλη, όμως, πλευρά, οφείλω να πω ότι φοβάμαι ότι επειδή ακριβώς οι ίδιοι έχουν δηλώσει εκατό φορές ότι και ανέτοιμοι ήταν και δεν είχαν όχι plan b, ούτε plan a δεν είχαν, φοβάμαι ότι θα υπάρχει- και αυτά ακούω άλλωστε-πολύ μεγάλη φοροεπιδρομή» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση αν υπάρχουν «αστερίσκοι» από τη ΝΔ ή θα γίνει αποδεκτή η κάθε συμφωνία, ο κ. Σαμαράς απάντησε:

«Εμείς δεν επρόκειτο να είχαμε στοιχεία φοροεπιδρομής, ούτε και τα είχε ανάγκη η χώρα».

Την ίδια στιγμή ανέφερε ότι «η χώρα έβγαινε από το Μνημόνιο οριστικά και ανάγκη για τέτοιες λύσεις, που βλέπω τώρα να προκρίνονται, δεν υπήρχε. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι θα ήταν άκαιρο και πολιτικά ανώριμο κιόλας, να σου πω από τώρα, χωρίς να έχουμε δει το κείμενο, να το βαφτίσουμε α, β ή γ. Θα το δούμε, θα το κρίνουμε, ως μια παράταξη η οποία αποκλειστικό κριτήριο έχει το καλό του τόπου. Και το καλό του τόπου είναι η Ελλάδα να έχει παραμονή στο ευρώ, αλλά και προϋποθέσεις για ανάπτυξη. Γιατί η ανάπτυξη είναι η μόνη σωτήρια λύση για τον τόπο».

Σχετικές ειδήσεις