ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις λίγο πριν από το κρίσιμο Eurogroup

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις λίγο πριν από το κρίσιμο Eurogroup

Συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς οι διαβουλεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τοκρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας (11/05/2015).

«ΠΥΡΕΤΟΣ» ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΜΕ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΕΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ – ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Το απόγευμα του Σαββάτου, λίγες ώρες μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό με το οικονομικό επιτελείο, έγινε γνωστό πως αύριο, Κυριακή θα συνεδριάσει εκτάκτως το Κυβερνητικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση αναμένει αναγνώριση της προόδου στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για να αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα της ρευστότητας.

Εν τω μεταξύ σε νέα δήλωση –βόμβα προχώρησε σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επιχειρώντας να αντιστρέψει το θετικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των ευρωπαίων εταίρων.

Την ώρα που τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο εξωτερικό, όλοι χαρακτηρίζουν ως πολύ πιθανή πλέον μια συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές, ο γνωστός και μη εξαιρετέος Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξακολουθεί να κινδυνολογεί.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung και η οποία θα δημοσιευθεί την Κυριακή (10/05), υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι η ιστορία έχει δείξει πως μια χώρα που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα μπορεί εκεί που δεν το περιμένει κανείς, να φτάσει στη χρεοκοπία.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δεσμεύτηκε πάντως ότι η Γερμανία θα κάνει το παν για να αποφευχθεί η χρεοκοπία της Ελλάδας, ενώ αναφερόμενος στον Γιάνη Βαρουφάκη, υποστήριξε ότι «αμφότεροι είμαστε υπουργοί Οικονομικών, φέρουμε ευθύνες και συνεργαζόμαστε καλά. Τα μέσα ενημέρωσης έκαναν αρχικά τον κ. Βαρουφάκη Σούπερ Σταρ και τώρα τον αποδομούν. Και το ένα και το άλλο είναι λάθος».

Σχετικές ειδήσεις