ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: «Δεν θα πρέπει να αποκλείεται κάποιας μορφής προσφυγή στις κάλπες...»

Σκουρλέτης: «Δεν θα πρέπει να αποκλείεται κάποιας μορφής προσφυγή στις κάλπες...»

Δεν θα πρέπει να αποκλείεται η κάποιας μορφής προσφυγή στις κάλπες σχολίασεο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης.

Ερωτηθείς όσον αφορά τα περί δημοψηφίσματος, ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας στον RealFM ανέφερε πως «εγώ είμαι από αυτούς που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θεωρώ ότι δεν θα πρέπει να αποκλείεται η κάποιας μορφής προσφυγή στις κάλπες. Είτε αυτό είναι δημοψήφισμα, είτε είναι εκλογές. Αλλά επαναλαμβάνω ότι θα πρέπει να το εκτιμήσει κάποιος, αφού δούμε το αποτέλεσμα της συμφωνίας ή της μη συμφωνίας. Δεν μπορούμε εκ των προτέρων να το πούμε».

Στο ερώτημα αν η χρεοκοπία, η έξοδος από το ευρώ είναι επιλογή, επανέλαβε ότι «προφανώς δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο επιλογή. Θα σας έλεγα ότι κάποια πράγματα καμιά φορά γίνονται, χωρίς να είναι στις επιλογές σου».

Αναφορικά με το αν έχουμε τα χρήματα να πληρώσουμε τη δόση στο ΔΝΤ την Τρίτη, είπε ότι ότι «είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομικών. Αλλά, εγώ θα προσπεράσω και θα σας πω κάτι άλλο: Τα δίνουμε τα λεφτά αύριο, συμφωνία θα έχουμε; Θα μπορούμε να δώσουμε μεθαύριο κάτι άλλο, μια άλλη μας υποχρέωση; Δεν μπορεί να γίνεται αυτό συνέχεια.

Χάσαμε τρεις μήνες με αυτήν την παρελκυστική τακτική των δανειστών. Ενδεχομένως, να ήταν ένα μέρος του σχεδίου τους, εμείς να αποπληρώνουμε -και είναι παγκόσμιο φαινόμενο- από τον Αύγουστο, αυτή η χώρα, χωρίς να έχει δανειστεί ευρώ τσακιστό.

Έχει αποπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και καταλαβαίνετε πως αυτό φτάνει τα όριά του κάποια στιγμή», κατέληξε.

Σχετικές ειδήσεις