ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέρκελ: Μην λέτε ότι οι Έλληνες δεν είναι εργατικοί! (pics+vid)

Μέρκελ: Μην λέτε ότι οι Έλληνες δεν είναι εργατικοί! (pics+vid)

Επίθεση …φιλίας προς τη χώρα μας έκανε η Άνγκελα Μέρκελ παροτρύνοντας μαθητές επαγγελματικού Λυκείου στο Βερολίνο να μην πιστεύουν σε στερεότυπα όπως «ότι οι Έλληνες δεν είναι εργατικοί ή ότι οι Γερμανοί είναι τσιγκούνηδες»

Η Γερμανίδα Καγκελάριος αναφέρθηκε στην Ελλάδα λέγοντας ότι : «Όταν ξέσπασε η κρίση του ευρώ, που θεωρώ ότι ήταν μία πολύ δύσκολη δοκιμασία, εγώ ήμουν πάντα αντίθετη όταν κάποιος υποστήριζε κάτι όπως "α, ναι οι Βούλγαροι, οι Έλληνες ξέρουμε καλά πως είναι αυτοί»… Δεν πρέπει να μιλάμε ποτέ μ' αυτό τον τρόπο».

merkel1

Ωστόσο, τα καλά λόγια της κας Μέρκελ ερμηνεύτηκαν και ως προσπάθεια να …ξορκίσει παλαιότερες δηλώσεις της με τις οποία αναπαρήγαγε γενικεύσεις σχετικά με τις χώρες του Νότου.

Η κα Μερκελ τον Μάιο του 2011 είχε πει, προκαλώντας τότε μεγάλες αντιδράσεις, ότι «Πρέπει σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Πορτογαλία, οι εργαζόμενοι να μη βγαίνουν σε σύνταξη νωρίτερα απ’ ό,τι στη Γερμανία, να καταβάλλουν όλοι τις ίδιες προσπάθειες, αυτό είναι σημαντικό».

merkel2

Επίσης είχε δηλώσει τότε ότι: ««Δεν μπορούμε να έχουμε κοινό νόμισμα και ορισμένοι να κάνουν διακοπές για μεγάλο διάστημα και άλλοι για πολύ μικρό» είχε προσθέσει»

Η κα Μέρκελ στην ομιλία της κατά τους μαθητές του Λυκείου σήμερα, Τρίτη 12 Μαίου είπε: «Οι Γερμανοί είναι όλοι τόσο διαφορετικοί ο ένας από τον άλλο, οι Τούρκοι είναι τόσο διαφορετικοί ο ένας από τον άλλο. Εάν αρχίσω να λέω "οι Έλληνες δεν είναι εργατικοί και οι Γερμανοί είναι από την φύση τους εργατικοί αλλά τσιγκούνηδες…", και τα δύο είναι λάθος».

Η συζήτηση οργανώθηκε με τους μαθητές στο σχολείο με την ευκαιρία της Ημέρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία καθιέρωσε η ίδια η Γερμανίδα καγκελάριος πριν από 9 χρόνια προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους νέους σχετικά με την Ευρώπη.

merkel3

«Βρίσκουμε (παντού) ανθρώπους γενναιόδωρους και ανθρώπους τσιγκούνηδες», δεν πρέπει ποτέ να γενικεύουμε τα πράγματα, «με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να πραγματικά να ανακαλύψουμε την διαφορετικότητα στην Ευρώπη» υπογράμμισε η Άνγκελα Μέρκελ.

Η κα Μέρκελ σε χαλαρή διάθεση τραγούδησε με τους μαθητές και ένα παιδικό τραγουδάκι !

Επιμέλεια: Παρασκευή Βονάτσου

Σχετικές ειδήσεις