ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Κάθε μέρα που περνάει κάποιοι υποφέρουν και λίγο παραπάνω

Θεοδωράκης: Κάθε μέρα που περνάει κάποιοι υποφέρουν και λίγο παραπάνω

«Κάθε μέρα που περνάει κάποιοι άνθρωποι υποφέρουν και λίγο παραπάνω. Και θα πρέπει αυτοί στην εξουσία να πάρουν το μήνυμα ότι ο κόσμος θέλει επιτέλους μια λύση», τόνισε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, προσερχόμενος στο συνεδριακό και πολιτιστικό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου ήταν επίσημος προσκεκλημένος στην επιστημονική ημερίδα που οργάνωσε το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής.

Παράλληλα, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι «όπως όλος ο κόσμος, έτσι κι εμείς, είμαστε σε αναμονή των τελικών αποφάσεων της κυβέρνησης», διότι όπως πρόσθεσε, «έχουν περάσει εκατόν τόσες μέρες και δεν ξέρουμε ποια είναι η απόφαση της κυβέρνησης».

Πάντως, ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε σε αυτό το σημείο, ότι «ελπίζω έστω κι έτσι τις επόμενες μέρες να έχουμε μια λύση, διότι ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλο αυτή την ταλαιπωρία, η οικονομία δεν αντέχει άλλο και χρειαζόμαστε ένα πρόγραμμα, τόσο για να αντιμετωπίσουμε τις κοινωνικές ανισότητες, όσο και για να μπούμε σε μια τροχιά ανάπτυξης».

Απαντώντας στη συνέχεια σε ερώτηση, για το εάν είναι αισιόδοξος για τη συμφωνία, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι «είμαι αισιόδοξος για τη δύναμη της χώρας, αλλά δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος για την ταλαιπωρία που υφίστανται σήμερα ο Ελληνικός λαός» και πρόσθεσε: «Δεν νομίζω ότι βέβαια θα σκεφτούν πολλοί, κάποιοι, ότι έχουν άλλα περιθώρια πέρα από το να κρατήσουν την Ελλάδα στο κέντρο της Ευρώπης. Κατ’ αυτή την έννοια είμαι αισιόδοξος, ότι τελικά η Ευρωπαϊκή Ελλάδα θα πετύχει μία καλή συμφωνία». Όμως, συμπλήρωσε ότι «για μία καλή συμφωνία δε χρειάζονται συνθήματα και καλές διαθέσεις, χρειάζεται κυρίως μελέτη, σχέδιο, αποτελεσματικότητα και αποφασιστικότητα και φοβάμαι ότι αυτά τα πράγματα δεν τα διαθέτει σήμερα η κυβέρνηση».

«Αν η κυβέρνηση φοβάται τα προβλήματα ας πάει σε εκλογές»

«Ας πάει σε εκλογές η κυβέρνηση, αν δεν έχει πρόγραμμα, αν νιώθει αδύναμη, αν νιώθει ότι τρέμουν τα πόδια της απέναντι στα προβλήματα, αν φοβάται», τόνισε μεταξύ άλλων, νωρίτερα, ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Πάτρας.

Ο κ. Θεοδωράκης επέκρινε την κυβέρνηση για διγλωσσία, σχετικά με το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, καθώς και ότι επιστρέφει την Ελλάδα «στις μαύρες ρίζες του παλαιοκομματικού κράτους», με τους συνεχείς διορισμούς κομματικών στελεχών και συγγενών στο Δημόσιο και σημείωσε πως «στην Ευρώπη νικάς μόνο αν έχεις σχέδιο και μελετημένες κινήσεις».

Κατηγόρησε παράλληλα την κυβέρνηση ότι επί 100 ημέρες «κάνει βόλτα τις απόψεις του Ποταμιού, για να καταλήξει σήμερα σ' αυτές».

Καταλήγοντας, ο κ. Θεοδωράκης εκτίμησε ότι η συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση θα είναι πολύ χειρότερη από αυτή που θα μπορούσε να έχει επιτύχει, αν ακολουθούσε από την αρχή τις προτάσεις του Ποταμιού, τις οποίες έλεγε, πριν τις εκλογές, πως δεν συζητάει.

Σχετικές ειδήσεις