ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπαλτάς: Απολύτως θλιβερά τα επεισόδια στις φοιτητικές εκλογές

Μπαλτάς: Απολύτως θλιβερά τα επεισόδια στις φοιτητικές εκλογές

Απαράδεκτο φαινόμενο χαρακτήρισε ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδης Μπαλτάς, τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν χθες Τετάρτη 13 Μαΐου κατά τη διάρκεια των φοιτητικών εκλογών.

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημείωσε ότι η φύλαξη του πανεπιστημίου από ένα σημείο και μετά υπερβαίνει τις αρμοδιότητες του υπουργείου Παιδείας.

«Μπορούμε να φυλάμε τα του οίκου μας, ως ένα επίπεδο τουλάχιστον και ως ένα βαθμό. Από εκεί και πέρα το πρόβλημα μας ξεπερνάει και γίνεται αρμοδιότητα άλλων φορέων και θεσμών» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα κενά των εκπαιδευτικών, ο κ. Μπαλτάς υπογράμμισε πως «οι δυνατότητες που παρέχει ο τρέχων προϋπολογισμός είναι λίγες, αλλά κάτι είναι. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τα ακριβή νούμερα τα οποία μπορούμε να διαχειριστούμε, μόλις τα έχουμε θα κάνουμε παν το δυνατόν να τα αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Για το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση που θα βγει σε διαβούλευση, «είτε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, είτε στα τέλη αυτής που διανύουμε», ο κ. Μπαλτάς λέει ότι η αλλαγή που φέρνει τώρα είναι το ξεμπλοκάρισμα κάποιων διαδικασιών και η λύση κάποιων άμεσων προβλημάτων, αλλά ήδη σχεδιάζεται «ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης».

Μιλώντας για τα Πειραματικά και τα Πρότυπα, σημειώνει ότι «θα κοιτάξουμε και τη διεύρυνση του θεσμού των Πειραματικών αλλά ενδεχομένως, και τη διεύρυνση του θεσμού των Προτύπων».

Σχετικές ειδήσεις