ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πόλεμος» Γιάνη Βαρουφάκη - ΠΑΣΟΚ

«Πόλεμος» Γιάνη Βαρουφάκη - ΠΑΣΟΚ

Λάδι στη φωτιά της διαμάχης που ξέσπασε νωρίτερα μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του υπουργείου Οικονομικών, έριξε η νέα ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ με την οποία επιτίθεται στον υπουργό Οικονομικών και επιμένει στην υπεράσπιση του PSI με το οποίο «λεηλατήθηκαν» τα αποθεματικά των ταμείων.

Η δεύτερη ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ μάλιστα, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Βαρουφάκη που ευχήθηκε να τύχει μεγάλης δημοσιότητας, ώστε «να αντιληφθούν οι πολίτες, για μια ακόμη φορά, την ποιότητα λόγου στην οποία έχει διολισθήσει το κόμμα αυτό…»

Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ σημείωσε: «Ο κ. Βαρουφάκης διερρήγνυε τα ιμάτια του στην πλατεία των αγανακτισμένων το 2011 γιατί δεν έγινε κούρεμα και αναδιάρθρωση χρέους το 2010 και τώρα αμφισβητεί το κούρεμα και την αναδιάρθρωση του χρέους που έγινε στις αρχές του 2012.

Επαναλαμβάνει τα γνωστά φληναφήματα για τη δήθεν βλάβη των ασφαλιστικών ταμείων από το PSI, φληναφήματα στα οποία έχει δοθεί αποστομωτική απάντηση στη Βουλή.

Συνιστά ακραίο θράσος να τα λέει αυτά την ίδια ώρα που συγκεντρώνει αναγκαστικά, με ΠΝΠ, τα ταμειακά διαθέσιμα των ΟΤΑ, των ΑΕΙ, των ασφαλιστικών ταμείων για να καλύψει τις ταμειακές ανάγκες του δημοσίου, ενώ ταυτοχρόνως γλείφει την κα Λαγκάρντ διαβεβαιώνοντάς την ότι η Ελλάδα θα εκπληρώνει με συνέπεια στο διηνεκές τις υποχρεώσεις της έναντι του ΔΝΤ.

Συνιστά πρόκληση να τα λέει αυτά ο υπουργός που πρέπει τώρα να ζητήσει την εφαρμογή των παραμετρικών αλλαγών στο χρέος που αποτελούν κεκτημένο του PSI του 2012. Θα γλείψει εκεί που φτύνει.

Συνιστά πολιτική αλητεία να τα λέει αυτά ο υπουργός που έλεγε ότι δεν θέλουμε τις δόσεις και την παράταση του προγράμματος και στη συνέχεια συνήψε τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου χωρίς - όπως κατάλαβε με καθυστέρηση δυο μηνών - να διασφαλίσει χρηματοδότηση, ενώ αντιθέτως του πήραν τα 11 δις του ΤΧΣ μέσα από τα χέρια.

Ξύνεται στη γκλίτσα του τσοπάνη ο υπουργός που υπέγραψε την τετράμηνη παράταση του μνημονίου χωρίς νομοθετική εξουσιοδότηση και αρνείται να στείλει στη Βουλή τα σχετικά έγγραφα αποφεύγοντας, όπως ο διάβολος το λιβάνι, να έρθει να απαντήσει στη σχετική επερώτηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Αν νομίζει ότι έχει κάτι να πει, ας έρθει λοιπόν στη Βουλή, όπως έχει προκληθεί. Η περίοδος της ανέμελης τζάμπα μαγκιάς του κ. Βαρουφάκη τελείωσε. Τον πήραν χαμπάρι».

Απαντώντας το ΥΠΟΙΚ σημείωσε:

Ο υπουργός Οικονομικών εύχεται να αναπαραχθεί η νέα ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ σε όσα περισσότερα ΜΜΕ γίνεται, για να αντιληφθούν οι πολίτες, για μια ακόμη φορά, την ποιότητα λόγου στην οποία έχει διολισθήσει το κόμμα

Σχετικές ειδήσεις