ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ξεχάστε τις επιλογές take it or leave it»

«Ξεχάστε τις επιλογές take it or leave it»

Με τον Αλέξη Τσίπρα να παίρνει πάνω του όλο το βάρος της διαπραγμάτευσης, η κυβέρνηση διαμηνύει ότι δεν θα μπει στη λογική που πλασάρουν οι δανειστές «ή παίρνετε αυτά που σας δίνουμε ή τίποτα».

ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΛΕΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ – ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΑΦΩΝ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ

Τις επόμενες ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας θα επιδιώξει επαφές με ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους ώστε να υπάρξει μία πολιτική συμφωνία που θα αποτρέψει την ΕΚΤ από τη λήψη αρνητικών μέτρων και στη συνέχεια να ανοίξει τη στρόφιγγα της ρευστότητας στη βάση των συγκλίσεων που έχουν επιτευχθεί.

Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι οι όποιες συζητήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια έχουν ολοκληρωθεί και ποντάρουν στη Σύνοδο Κορυφής της ερχόμενης Πέμπτης αν και στην ατζέντα της Συνόδου δεν περιλαμβάνεται το θέμα της Ελλάδας.
Όπως λένε ανώτερα κυβερνητικά στελέχη, η χώρα μας δεν πρόκειται να κάνει πίσω ούτε στο ασφαλιστικό, ούτε στο εργασιακό καθώς όπως διαμηνύουν από το Μαξίμου το θέματα αυτά πρέπει να μετατεθούν για το Φθινόπωρο όπου θα έχουν ολοκληρωθεί οι αναλογιστικές μελέτες.

Για τα φορολογικά μέτρα που ζητούν οι δανειστές, η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει πως όλα θα εξαρτηθούν από το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος τόσο του φετινού, όσο και του 2016.

«Δεν υπάρχει θέμα συνοχής της κυβέρνησης»

Από το μέγαρο Μαξίμου διαβεβαιώνουν πως δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα με τους κυβερνητικούς βουλευτές παρά τις όποιες δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Αν και εφόσον επιτευχθεί συμφωνία, θα την στηρίξουν οι περισσότεροι βουλευτές. Παράλληλα, όπως εκτιμούν συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα δεν θα υπάρξει πρόβλημα ούτε με τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας αφού ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να φέρει στο υπουργικό συμβούλιο συμφωνία που να είναι επαχθής για τον ελληνικό λαό.

Τέλος σε ότι αφορά τα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης με το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ στο μέγαρο Μαξίμου κάνουν λόγο για σενάρια «επιστημονικής φαντασίας» τα οποία δεν πρόκειται να δεχθεί σε καμία περίπτωση ο πρωθυπουργός.

Σχετικές ειδήσεις