ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Χουντής στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ο Χουντής στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χουντής, θα συμμετάσχει, την Τρίτη 19 Μαΐου, στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες.

Το κύριο θέμα που θα απασχολήσει το Συμβούλιο είναι η προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής στη Ρίγα, στις 21-22 Μαΐου, στην ημερήσια διάταξη της οποίας βρίσκονται η διαδικασία αναθεώρησης της Ευρ. Στρατηγικής Ασφάλειας 2003, θέματα Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας, η Ευρ. Ατζέντα για την Ασφάλεια καθώς και οι σχέσεις Ε.Ε.- Ρωσίας, με έμφαση στην κατάσταση στην Ουκρανία.

Οι Υπουργοί θα ενημερωθούν, επίσης, για την πορεία των διαπραγματεύσεων για τη Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP) και για τη διαδικασία Ευρ. Εξαμήνου. Επίσης, θα δοθούν κατευθύνσεις για την εφαρμογή του ψηφιακού θεματολογίου, ενώ θα συζητηθεί και ο οδικός χάρτης για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Τέλος, θα γίνει μία ανταλλαγή απόψεων για την πορεία υλοποίησης του Οδικού Χάρτη για τη Μετανάστευση, όπως αυτός προσδιορίστηκε κατά την έκτακτη Σύνοδο της 23ης Απριλίου, καθώς και για την Ατζέντα Μετανάστευσης, η οποία παρουσιάστηκε από τον αρμόδιο Επίτροπο την περασμένη εβδομάδα.