ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χουντής: Συνέχιση των αγώνων για να γίνουν παρελθόν τα μνημόνια

Χουντής: Συνέχιση των αγώνων για να γίνουν παρελθόν τα μνημόνια

Η πολιτική των μνημονίων ήταν η αφορμή να παραβιαστεί το κοινοτικό δίκαιο τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χουντής, με αφορμή την επαναπρόσληψη των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών.

Ο κ. Χουντής ευχαρίστησε τις καθαρίστριες για τον αγώνα τους και τόνισε ότι πρέπει να τον τιμήσουμε. «Έχουμε ανάγκη αυτόν τον αγώνα. Και οι καθαρίστριες, και ο ελληνικός λαός, έχουν ανάγκη τον αγώνα που κάνει σήμερα η ελληνική κυβέρνηση», ανέφερε και προσέθεσε: «Σήμερα χρειαζόμαστε τον αγώνα του λαού, τον αγώνα των εργαζομένων, για να καταφέρουμε την άρση όλων των αδικιών, για να καταφέρουμε να βγει η πατρίδα μας από την κρίση στην οποία βρίσκεται».

Ο κ. Χουντής επεσήμανε ότι «οι μνημονιακές πολιτικές, εκτός από τις άλλες ζημιές που κάνουν, παραβιάζουν κατακτήσεις, και στην προκειμένη περίπτωση παραβιάζουν μια κατάκτηση που έχει προκύψει από πολλές δεκαετίες, ώστε οι γυναίκες να αντιμετωπίζονται ισότιμα, χωρίς ρατσιστική διάθεση».

Επίσης, κάλεσε τους εργαζομένους σε συνέχιση των αγώνων και ιδιαίτερα τις γυναίκες, για «αξιοπρεπείς εργασιακές σχέσεις, αξιοπρεπή αμοιβή, μόνιμη απασχόληση», ώστε να γίνουν παρελθόν τα μνημόνια και να μπει η χώρα σε άλλη τροχιά.

Σχετικές ειδήσεις