ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αιχμές Μητσοτάκη για τους χειρισμούς Σαμαρά

Αιχμές Μητσοτάκη για τους χειρισμούς Σαμαρά

Απαισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ασκώντας παράλληλα αιχμηρή κριτική για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι «ο χρόνος πιέζει αμείλικτα και κάθε μέρα που περνάει καθιστά την επίτευξη της συμφωνίας πιο δύσκολη και σίγουρα πιο επώδυνη», ενώ απέδωσε την καθυστέρηση της συμφωνίας στις εσωκομματικές αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην υπουργός ανέφερε σχετικά ότι «υπάρχει μια συμφωνία στο τραπέζι, η οποία όμως είναι πολιτικά επώδυνη για τον ΣΥΡΙΖΑ γι' αυτό και επενδύει σε πολιτικούς τακτικισμούς» και πρόσθεσε πως «φοβάμαι ότι αυτή η συμφωνία θα είναι χειρότερη από ό,τι θα μπορούσε να ήταν πριν από δυο μήνες για το λόγο ότι το χρηματοδοτικό κενό έχει διευρυνθεί - κατά συνέπεια τα μέτρα τα οποία πρέπει να ληφθούν θα είναι πιο επώδυνα».

«Θα περίμενα από τον κ. Τσίπρα έστω και σήμερα να συγκαλέσει μια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ υπεραμύνθηκε της σύναψης συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές. Ο ίδιος τόνισε ότι «επιμένω ότι και μια μέτρια συμφωνία είναι καλύτερη από τη μη συμφωνία» και συνέχισε: «Πάνω σε αυτήν την παραδοχή πρέπει να κινηθεί και η Νέα Δημοκρατία στη Βουλή».

Ερωτηθείς για την πορεία του κόμματός του μετεκλογικά, ο πρώην υπουργός δεν έκρυψε τον προβληματισμό του και δήλωσε ότι «δεν είμαι ικανοποιημένος με την ταχύτητα ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, δεν έχουμε κάνει την αυτοκριτική στον βαθμό που θα έπρεπε, φαινόμαστε εγκλωβισμένοι σε μια εσωστρέφεια που δεν βοηθάει ούτε την ίδια τη Νέα Δημοκρατία».

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στη συμφωνία, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα διαπράξουμε το ίδιο λάθος που κάναμε το 2010, εγώ ήμουν αντίθετος τότε αλλά υπάκουσα στην κομματική πειθαρχία για την καταψήφιση του πρώτου μνημονίου» και κατέληξε πως «στο τέλος κινδυνεύουμε να ζαλιστούμε εμείς από τις πιρουέτες μας.

Σχετικές ειδήσεις