ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχοινάς: Συμφωνία προς όφελος της σταθερότητας και της ακεραιότητας της Ευρωζώνης

Σχοινάς: Συμφωνία προς όφελος της σταθερότητας και της ακεραιότητας της Ευρωζώνης

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες και οι επαφές των εκπροσώπων των Θεσμών και των ελληνικών αρχών, προκειμένου να γεφυρωθεί το όποιο χάσμα παραμένει στις διαπραγματεύσεις και να «κλείσει» μια οριστική συμφωνία, όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του προέδρου της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι αναμένεται συμφωνία με τις ελληνικές αρχές περί τα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής απάντησε πως η δήλωση Γιούνκερ βασίζεται στο γεγονός ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος σε ορισμένους τομείς. «Η συμφωνία είναι ορατή στον ορίζοντα», προσέθεσε ο Μ. Σχοινάς, εξηγώντας, ωστόσο, ότι διαφορές παραμένουν σε κάποια ανοιχτά ζητήματα της διαπραγμάτευσης.

Αφού επανέλαβε, δε, ότι η πρόοδος που σημειώνεται είναι αργή, υπογράμμισε πως οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται νυχθημερόν, σε όλα τα επίπεδα, ώστε να βρεθεί μια συνολική συμφωνία, επί τη βάσει της δήλωσης του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου. Μια συμφωνία, η οποία, όπως είπε ο ίδιος, θα είναι «προς όφελος της σταθερότητας και της ακεραιότητας της ευρωζώνης».

Ο κ. Σχοινάς δεν παρέλειψε, τέλος, να επαναλάβει ότι η Επιτροπή «δεν μπορεί να επιβεβαιώσει» το σχέδιο για συμφωνία του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που διέρρευσε χθες στα ΜΜΕ.

Σχετικές ειδήσεις