ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ικανοποίηση Τσίπρα για το προσχέδιο συμφωνίας

Ικανοποίηση Τσίπρα για το προσχέδιο συμφωνίας

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, σε σύσκεψη στο Μαξίμου με τους στενούς συνεργάτες του, για το προσχέδιο συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και εταίρων, που διέρρευσε από τις Βρυξέλλες.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Συγκεκριμένα επεσήμανε ότι:

- Το σχέδιο αυτό κινείται σε θετική γενικά κατεύθυνση.
- Θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για μια τελική συμφωνία-πακέτο.
- Είναι κοντά στις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης.
- Δείχνει πως οι εταίροι αρχίζουν να κατανοούν ότι η ελληνική κυβέρνηση το εννοεί όταν λέει πως συγκεκριμένες «κόκκινες γραμμές» είναι αδιαπραγμάτευτες.
- Η διαπραγματευτική στρατηγική της κυβέρνησής του αρχίζει να αποδίδει.

Πάντως ο πρωθυπουργός πιστεύει, όπως τόνισε στο επιτελείο του, ότι έχει να διανυθεί απόσταση ακόμα μέχρι η συμφωνία να οριστικοποιηθεί.

Και αυτό, επειδή εκτιμά ότι ακόμα υπάρχουν μεταξύ των εταίρων δυνάμεις που δεν επιθυμούν μια τελική συμφωνία «έντιμου συμβιβασμού» και –αντίθετα- «θέλουν την ελληνική κυβέρνηση ταπεινωμένη, στα σκοινιά», για να μην δημιουργηθούν προηγούμενα…

Ωστόσο, εκτιμά, η θέση αυτών των αδιάλλακτων έχει αποδυναμωθεί από μια δυναμική που έχει αναπτυχθεί.

Ευελπιστεί, όπως τόνισε, ότι σε πολιτικό επίπεδο αυτό το πλαίσιο της συμφωνίας θα εγκριθεί ατύπως απ’ τις επαφές που θα έχει στη Ρίγα, αν και τον βασικό λόγο έχει το Eurogroup.

Σε κάθε περίπτωση ο Αλ. Τσίπρας τονίζει ότι η συμφωνία, που θεωρεί ότι είναι κοντά, θα περιέχει απαρέγκλιτα και μια τουλάχιστον πρώτη προσέγγιση για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Σχετικές ειδήσεις