ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση: Πάνω από τους μισούς πολίτες εγκρίνουν τους κυβερνητικούς χειρισμούς

Δημοσκόπηση: Πάνω από τους μισούς πολίτες εγκρίνουν τους κυβερνητικούς χειρισμούς

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία τελευταίας δημοσκόπησης που βλέπει το φως της δημοσιότητας και τα οποία αποδεικνύουν πως οι πολίτες στηρίζουν την κυβέρνηση και τάσσονται στο πλευρό της σχετικά με τους χειρισμούς της στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.

Αναλυτικά, όπως προκύπτει από την έρευνα της Public Issue για την εφημερίδα «Αυγή» πάνω από τους μισούς πολίτες, και συγκεκριμένα, σε ποσοστό 54%, εγκρίνουν τους κυβερνητικούς χειρισμούς, ενώ μόλις το 37% βρίσκεται αντίθετο. Τα ποσοστά αναλύονται ως εξής: το 35% σίγουρα εγκρίνει, το 19% μάλλον εγκρίνει, το 3% ούτε εγκρίνει ούτε δεν εγκρίνει, το 10% μάλλον δεν εγκρίνει, το 27% σίγουρα δεν τους εγκρίνει, το 2% πιστεύει ότι δεν υπάρχει/δεν γίνεται διαπραγμάτευση ενώ 4% είναι χωρίς γνώμη.

Για τη στάση που πρέπει να τηρήσει η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση το 59% δηλώνει να μην υποχωρήσει η κυβέρνηση, το 37% να υποχωρήσει και ποσοστό 4% είναι χωρίς γνώμη.

Για την αναγκαιότητα διεξαγωγής βουλευτικών εκλογών το 89% απαντά «μάλλον δεν χρειάζεται», το 10% «μάλλον χρειάζεται» και 1% είναι χωρίς γνώμη.

Επίσης στο ερώτημα ποιος θα είναι ο κερδισμένος από τη διαπραγμάτευση του χρέους, το 47% θεωρεί «μάλλον οι εταίροι και δανειστές», το 10% απαντά «μάλλον η Ελλάδα», το 13% θεωρεί «και οι δύο πλευρές», το 27% «καμία από τις δύο πλευρές» και το 3% είναι χωρίς γνώμη.

Την ίδια στιγμή, η έρευνα αποτυπώνει την ανησυχία των πολιτών για την κατάσταση της οικονομίας. Το 55% θεωρεί ότι οι καταθέσεις στην Ελλάδα δεν είναι και τόσο εξασφαλισμένες, το 38% θεωρεί ότι είναι «πολύ/αρκετά εξασφαλισμένες», το 6% δεν φέρει γνώμη.

Ως προς τις προσδοκίες για την κατάσταση της Οικονομίας, ποσοστό 48% εκτιμά ότι «θα χειροτερέψει», 27% «θα μείνει ίδια/χωρίς γνώμη», το 25% απαντά ότι «θα καλυτερέψει».

Αντίστοιχη περίπου είναι η εικόνα των πολιτών και για την προσωπική τους οικονομική κατάσταση, το 46% θεωρεί ότι θα χειροτερέψει, το 39% ότι θα μείνει ίδια/χωρίς γνώμη και το 15% ότι θα καλυτερέψει.

Όσον αφορά στα ΜΜΕ, οι πολίτες έχουν σχηματίσει την άποψη σε ποσοστό 49% ότι η στάση της τηλεόρασης απέναντι στην κυβέρνηση είναι μάλλον εχθρική, το 28% τη θεωρεί μάλλον φιλική και 4% είναι χωρίς γνώμη.

Σχετικές ειδήσεις