ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρχισαν οι συζητήσεις στο Brussels Group – Ντομπρόβσκις: Δεν είμαστε κοντά σε συμφωνία

Άρχισαν οι συζητήσεις στο Brussels Group – Ντομπρόβσκις: Δεν είμαστε κοντά σε συμφωνία

Με καθυστέρηση, λόγω τεχνικού προβλήματος στα βελγικά αεροδρόμια που εμπόδισε την προσγείωση του αεροπλάνου στο οποίο επέβαινε η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης (27/5) ο νέος γύρος των διαβουλεύσεων στο Brussels Group στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με ελληνικές πηγές, από σήμερα οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών εισέρχονται στη φάση συγγραφής της συμφωνίας, η οποία καλώς εχόντων των πραγμάτων θα πρέπει να έχει επιτευχθεί ως τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι τη βασική ευθύνη της συγγραφής την έχουν οι επικεφαλής της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας από την Αθήνα.

Εξάλλου σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, έχει επιτευχθεί πρόοδος, αλλά υπάρχουν ακόμα αρκετά ζητήματα ανοιχτά. Τα πιο σημαντικά εξ' αυτών, όπως είπε σήμερα το πρωί σε συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Β. Ντομπρόβσκις, είναι οι δημοσιονομικοί στόχοι, το πρωτογενές πλεόνασμα και το συνταξιοδοτικό.

Αξίζει πάντως τέλος να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters, ο B. Ντομπρόβσκις, ερωτηθείς αν σήμερα στο Brussels Group ξεκινά η συγγραφή της συμφωνίας, δήλωσε ότι γίνονται εντατικές διαβουλεύσεις προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία (staff level agreement), αλλά όπως είπε, δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί…

Σχετικές ειδήσεις