ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωτοβουλία Κακλαμάνη για τη συμπόρευση ΠΑΣΟΚ και Κίνησης Δημοκρατών Σοσιαλιστών

Πρωτοβουλία Κακλαμάνη για τη συμπόρευση ΠΑΣΟΚ και Κίνησης Δημοκρατών Σοσιαλιστών

Συνάντηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ, του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και του ευρύτερου προοδευτικού χώρου με στόχο να υπάρξει συνεννόηση ανάμεσα σε όσους «ακολουθούν τους δύο κομματικούς σχηματισμούς (ΠΑΣΟΚ και ΚΙΔΗΣΟ) και όσους απέμειναν ανένταχτοι» οργανώθηκε από τον πρώην πρόεδρο της Βουλής, Απόστολο Κακλαμάνη.

Η πρωτοβουλία ονομάζεται «Ενωτική Κίνηση» και αναφερόμενος σε αυτό, ο κ. Κακλαμάνης διευκρίνισε ότι «Δεν είμαστε ένα καινούργιο κόμμα. Οι πάντες, άλλωστε, οφείλουμε, χάριν της ενότητας και της κάθαρσης του χώρου μας, να κάνουμε ένα βήμα πίσω. Τα “νέα” κόμματα είναι έργο των συμφερόντων, που είναι διάδοχα εκείνων που κατακερμάτιζαν τη δημοκρατική παράταξή μας σε 8-9 κόμματα στη 10ετία του 1950. Θέλουμε να συγκεντρωθούν ξανά οι δυνάμεις της παράταξής μας και να μη συνεχιστεί το σημερινό σκορποχώρι, που εξυπηρετεί ματαιοδοξίες ή άλλες ιδιοτέλειες προσώπων και συμφέροντα ξένα προς τα εθνικά και τα λαϊκά».

Στην ομιλία του ο κ. Κακλαμάνης μίλησε για τα συμφέροντα, που «ανεβάζουν και κατεβάζουν αρχηγούς, όχι μόνο στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και στα άλλα κόμματα και επέμεινε στην ανάγκη εθνική ενότητας».

Σχετικές ειδήσεις