ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατί ο Τσίπρας παίρνει πάνω του τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης

Γιατί ο Τσίπρας παίρνει πάνω του τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης

Όπως τόνισε στο Newsbomb.gr αξιόπιστη κυβερνητική πηγή, πολύ κοντά στον πρωθυπουργό, η βαρυσήμαντη παρέμβαση του Αλ. Τσίπρα περιέχει ένα σαφές μήνυμα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, ότι «παίρνει πάνω του το παιχνίδι, στην τελική ευθεία προς τη συμφωνία».

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ – ΤΙ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ… ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, ο πρωθυπουργός είναι πεπεισμένος ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στην συμφωνία με τους εταίρους, εκτιμά ότι αυτή η συμφωνία θα είναι αξιοπρεπής και στέλνει σήμα ότι «την παίρνει πάνω του».

Ένας άλλος λόγος που τον ώθησε στην παρέμβαση και στην κατηγορηματική εικόνα ότι παίρνει πάνω το παιχνίδι, είναι η αποφυγή πάση θυσία μιας μη αποκλειόμενης προβοκάτσιας της τελευταίας στιγμής από δυνάμεις (και των εταίρων…) που δεν θέλουν τη συμφωνία.

Άλλωστε κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν η επισήμανσή του, ότι και μεταξύ των εταίρων και των κρατών-μελών υπάρχουν αντιθέσεις, ούτε η προτροπή του για ψυχραιμία.

Δεν θέλει σε καμιά περίπτωση ένα «ατύχημα» της τελευταίας στιγμής, πολύ περισσότερο που μέχρι να φτάσουμε στα δεδομένα του σήμερα έχει μεσολαβήσει ένα δραματικό παρασκήνιο, το οποίο το Newsbomb.gr θα αποκαλύψει μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας…

Πάντως το μήνυμα ότι ο Αλέξης παίρνει το παιχνίδι πάνω του, ένα μήνυμα που δείχνει να ικανοποιεί τους εταίρους, δεν σημαίνει ούτε εκπτώσεις απ’ τις κόκκινες γραμμές, ούτε υποβάθμιση των Βαρουφάκη και Τσακαλώτου, όπως πολλοί θα ήθελαν, εντός κι εκτός Ελλάδας…

Σχετικές ειδήσεις