ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαλς: Σύντομα η συμφωνία για την Ελλάδα

Βαλς: Σύντομα η συμφωνία για την Ελλάδα

Στις διαπραγματεύσεις για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μάνουελ Βαλς, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι οι Ελλάδα θα καταλήξει σύντομα σε συμφωνία με τους δανειστές.

Στο πλαίσιο συνέντευξής του στην ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, ερωτηθείς για το «ποιες θα ήταν οι επιπτώσεις μιας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ», ο Γάλλος πρωθυπουργός τόνισε:

«Από την αρχή της κρίσης η Γαλλία αναζητά μια αποδεκτή λύση για όλους. Υπήρξαν πραγματικές πρόοδοι και είμαστε πάντα πεπεισμένοι ότι μπορεί να βρεθεί μια συμφωνία σε σύντομο χρονικό διάστημα. Δεν εργαζόμαστε, σε καμία περίπτωση, για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ».

Όσον αφορά, δε, στο αν «το κόμμα του Τσίπρα και οι Podemos ανήκουν σε εκείνη που ο ίδιος χαρακτηρίζει "αριστερά του παρελθόντος"», ο Μάνουελ Βαλς απαντά με νόημα: «Ο ρόλος του είναι να εφιστά την προσοχή στο να μην γίνονται προεκλογικές υποσχέσεις που δεν μπορούν στη συνέχεια, όταν κανείς κυβερνά, να τηρηθούν. Και με αυτόν τον τρόπο τροφοδοτείται το έλλειμμα εμπιστοσύνης στην πολιτική και η απελπισία των λαών»