ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοβελώνη: Οι ΑΝΕΛ δεν θα δώσουν συγκατάθεση στη λήψη επώδυνων μέτρων

Χρυσοβελώνη: Οι ΑΝΕΛ δεν θα δώσουν συγκατάθεση στη λήψη επώδυνων μέτρων

Καμία συγκατάθεση στη λήψη επώδυνων μέτρων που θα επιβαρύνουν κι άλλο τον ήδη ταλαιπωρημένο και εξαθλιωμένο ελληνικό λαό, δεν πρόκειται να δώσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, τονίζει η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Το Χωνί» τονίζει ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα δεχθούν μια συμφωνία «που θα περιέχει νέα μέτρα σκληρής λιτότητας, περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις, ομαδικές απολύσεις, ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων και φοροκαταιγίδα. Και μπορεί για τον ΕΝΦΙΑ, για παράδειγμα, να υπάρξει μια υποχώρηση για το 2015, σε καμία περίπτωση ωστόσο δεν πρόκειται να δεχθούμε ότι θα ισχύσει περαιτέρω».

Παράλληλα, η κα Χρυσοβελώνη θέτει δύο παραμέτρους για την έξοδο της χώρας από το «φαύλο κύκλο», την αντιμετώπιση του ζητήματος του χρέους και την πρόβλεψη για ένα αναπτυξιακό πακέτο.

Όσον αφορά στη διαπραγμάτευση με τους θεσμικούς εταίρους, η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝ.ΕΛ. τονίζει ότι «μέχρι σήμερα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. έχει διανύσει ένα δύσβατο δρόμο προκειμένου να πείσει τους δανειστές και τους εταίρους ότι για να υπάρξει επωφελής συμφωνία, δεν θα περιλαμβάνει νέο μνημόνιο, ούτε νέα μέτρα σκληρής λιτότητας. Και απ' ό,τι διαφαίνεται, αυτή η έντιμη συμφωνία θα επιτευχθεί και τα αποτελέσματά της θα δικαιώσουν τον ελληνικό λαό».