ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουρουμπλής: Ο πρωθυπουργός θα φέρει συμφωνία προοπτικής για τη χώρα

Κουρουμπλής: Ο πρωθυπουργός θα φέρει συμφωνία προοπτικής για τη χώρα

Θα βρεθεί λύση διότι θα κυριαρχήσει η λογική, δήλωσε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτης Κουρουμπλής, εκτιμώντας ότι μία ρήξη θα είναι καταστροφική και απρόβλεπτη και για τους εταίρους.

«Δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι. Δεν έχουμε να χάσουμε μόνο εμείς από μια ρήξη, από ποιον θα πάρουν τα 350 δισ. ευρώ, θα μας καταλάβουν;» διερωτήθηκε ο κ. Κουρουμπλής, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, και πρόσθεσε: «πολύ σωστά είπε ο Γιούνκερ ότι δεν γνωρίζουμε τις συνέπειες και βεβαίως θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι και σε αυτούς θα υπάρχουν συνέπειες, όχι μόνο οικονομικές και πολιτικές, αλλά στη δομή της ίδιας της Ευρώπης και στο ευρώ και να υπάρξει συνέχεια που θα προκύψει και σε άλλη χώρα».

Η ελληνική κυβέρνηση δεν θα δεχθεί να υποβαθμιστεί η χώρα στο επίπεδο της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, υποστήριξε ο υπουργός Υγείας και ζήτησε από τους δανειστές «να μην ταπεινώσουν το λαό, είναι μια χώρα με ιστορία και πολιτισμό... Το ’40 ο λαός ακολούθησε τη δημοκρατία και την ελευθερία».

«Είχαν μάθει οι Γερμανοί να δίνουν εντολές... "Μιλούσαμε με τον υπουργό και έπρεπε να πάρει το ΟΚ για το κάθε τι από την τρόικα" μου είπαν παράγοντες του υπουργείου... Αυτά τέλος» τόνισε ο κ. Κουρουμπλής.

Ο υπουργός Υγείας εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η συμφωνία, που θα φέρει ο Αλέξης Τσίπρας, θα δίνει προοπτική στη χώρα, επομένως δεν θα τίθεται θέμα για την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. «Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρουν την ευθύνη να μετατρέψουν την αριστερή κυβέρνηση σε αριστερή παρένθεση» δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη για αναδιάρθρωση του χρέους.

Σχετικές ειδήσεις