ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Αθήνα ο Τσίπρας - Αρχίζει άμεσα διαβουλεύσεις με κυβερνητικά στελέχη

Στην Αθήνα ο Τσίπρας - Αρχίζει άμεσα διαβουλεύσεις με κυβερνητικά στελέχη

Στην Αθήναέφτασε το μεσημέρι της Πέμπτης (04/06/2015) η κυβερνητική αντιπροσωπεία, η οποία, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, είχε χθες (03/06/2015) βράδυ κρίσιμες συναντήσεις στις Βρυξέλλες, όπου εξετάστηκαν εκατέρωθεν προτάσεις με στόχο την επίτευξη συμφωνίας.

Ο πρωθυπουργός μετέβη κατευθείαν στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα έχει σειρά διαβουλεύσεων με κυβερνητικά στελέχη.

Αυτή την ώρα συναντάται με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

Η κυβέρνηση δεν είναι καθόλου ικανοποιημένη από τις προτάσεις των πιστωτών, θέση που εξέφρασε και ο πρωθυπουργός στη μεταμεσονύκτια δήλωσή του από τις Βρυξέλλες.

Ο κ. Τσίπρας θα εξετάσει με υπουργούς και τεχνοκράτες τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, αλλά και θα σχεδιαστεί η διαπραγματευτική στάση της κυβέρνησης ενόψει νέων συναντήσεων, ίσως και πάλι στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, είναι πιθανό να συνεδριάσει και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου τα μέλη της να ενημερωθούν από την κυβέρνηση για τις τελευταίες εξελίξεις.

Ωστόσο, η πραγματοποίηση ή μη της ενημερωτικής συνεδρίασης είναι σε εκκρεμότητα και θα γίνει σε συνεννόηση με την κυβέρνηση.

Σχετικές ειδήσεις