ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Να μας πει η κυβέρνηση τι ζητάει από τους εταίρους

Θεοδωράκης: Να μας πει η κυβέρνηση τι ζητάει από τους εταίρους

Να ενημερώσει την ελληνική κοινωνία και τα κόμματα για τα αιτούμενά της, καλεί την κυβέρνηση το Ποτάμι.

Σε δηλώσεις που έκανε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης από το Παρίσι, μετά το τέλος της συνάντησής του με τον γραμματέα του Γαλλικού Σοσιαλιστικού κόμματος Ζ. Καμπαντελίς, σημείωσε: «Πολλά από αυτά που μας ζητούν ή φαίνονται να ζητούν οι εταίροι και οι δανειστές μας δεν γίνονται αποδεκτά από το Ποτάμι. Από την άλλη, όμως, πρέπει να μας πει η κυβέρνηση τι είναι αυτό που ζητάει από τους εταίρους μας».

Ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε από τον πρωθυπουργό να ενημερώσει την ελληνική κοινωνία και τα πολιτικά κόμματα για τις διεκδικήσεις του: «Πολύ φοβάμαι ότι η λύση δεν είναι οι απαιτήσεις, έτσι χωρίς πρόγραμμα, από την Αθήνα, και βέβαια η λύση δεν είναι τα σενάρια λιτότητας των συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης»

Ο Σταύρος Θεοδωράκης εξέφρασε την ελπίδα «ο Πρωθυπουργός να τολμήσει τις επόμενες ώρες να συγκρουστεί με τον κακό εαυτό του κόμματός του και να προχωρήσει σε μία συμφωνία που θα είναι ωφέλιμη για τον ελληνικό λαό.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, επεσήμανε επίσης την ανάγκη να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους

Τόνισε επίσης ότι οι δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας είναι τεράστιες και μίλησε για επενδύσεις, για αποκρατικοποιήσεις, για όλα αυτά που πρέπει να γίνουν στο Δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, τις μεταρρυθμίσεις δηλαδή, που είναι απαραίτητες για να πάρει μπροστά η ελληνική oικονομία.

Σχετικές ειδήσεις