ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητρόπουλος: Η πρόταση των δανειστών οδηγεί σε κοινωνική γενοκτονία

Μητρόπουλος: Η πρόταση των δανειστών οδηγεί σε κοινωνική γενοκτονία

Την άποψη ότι η πρόταση των θεσμών για την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα οδηγεί σε «κοινωνική γενοκτονία» εξέφρασε σήμερα, Κυριακή (07/06/2015) ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος.

Μάλιστα, ο κ. Μητρόπουλος μιλώντας στο Mega υποστήριξε πως η πρόταση Γιούνκερ φέρνει την ελληνική πλευρά πολύ πιο μακριά από το δικό της πρόγραμμα, ενώ τόνισε πως «είμαστε δέσμιοι μιας σκληρής πρότασης».

Παράλληλα, μίλησε για τη μάχη που δίνει ο πρωθυπουργός σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, επισημαίνοντας ωστόσο, ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα αποφάσεις.

«Θεωρώ ότι είμαστε εγκλωβισμένοι. Μάχεται ο πρωθυπουργός. Τον στηρίζουμε, αλλά πρέπει να ληφθούν άμεσα αποφάσεις», είπε χαρακτηριστικά, ενώ υποστήριξε ακόμη ότι «την πάτησαν αρκετοί στην κυβέρνηση όταν επένδυσαν στη διένεξη δήθεν του ΔΝΤ, το οποίο στην τελική πρότασή του είναι το ίδιο με τον Γιούνκερ, τον Σόιμπλε, τη Μέρκελ».

Αναφερόμενος στη συνάντηση που θα έχει την ερχόμενη Τετάρτη ο πρωθυπουργός με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ ο κ. Μητρόπουλος δήλωσε ότι αυτό που μπορούμε να περιμένουμε είναι «η μάχη του πρωθυπουργού για καλύτερη συμφωνία». Ωστόσο, εξέφρασε την πεποίθησή του πως η συμφωνία θα είναι επώδυνη ενώ την ίδια ώρα εκτίμησε ότι το ενδεχόμενο των εκλογών απομακρύνεται.

Σχετικές ειδήσεις