ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο εκλογών

Σκουρλέτης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο εκλογών

Ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής σε πρόωρες εκλογές σε περίπτωση που η τελική πρόταση των δανειστών δεν συνάδει με τη λαϊκή εντολή της 25ης Ιανουαρίου άφησε ο Πάνος Σκουρλέτης, χωρίς μάλιστα να αποκλείσει και το σενάριο ρήξης με τους εταίρους.

Ο υπουργός Εργασίας μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε πως ο λαός εξέλεξε τη σημερινή κυβέρνηση με βάση ένα «συγκεκριμένο πρόγραμμα» και ουδέποτε έδωσε «λευκή εντολή» για μια συμφωνία που θα παραβιάζει αυτές τις υποσχέσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο στόχος των εκλογών θα είναι η «διεύρυνση των ορίων» της εντολής που διαθέτει η κυβέρνηση. Την ίδια στιγμή άφησε να εννοηθεί πως η νέα εντολή θα μπορεί να επιτρέπει συμβιβασμό με τους δανειστές, αλλά κατέστησε σαφές πως ταυτόχρονα «προφανώς μπαίνει και το ενδεχόμενο της ρήξης».

«Πρέπει να θέσουμε τα ζητήματα ειλικρινά στον ελληνικό λαό», τόνισε ο υπουργός Εργασίας, εκτιμώντας πάντως πως «ρήξη δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη» έξοδο από το ευρώ.

«Επιδιώκουμε έναν έντιμο συμβιβασμό, αλλά πρέπει να περιέχει ορισμένα χαρακτηριστικά», είπε.

Αναφερόμενος στις εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες ο κ. Σκουρλέτης σχολίασε πως υπάρχουν «ανώνυμες καταγγελίες» πως στελέχη τραπεζών προτρέπουν καταθέτες να επενδύσουν τις αποταμιεύσεις τους σε επενδυτικά προϊόντα του εξωτερικού.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων