ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης: Μας ζητούν μέτρα που δεν μπορούμε να περάσουμε

Βαρουφάκης: Μας ζητούν μέτρα που δεν μπορούμε να περάσουμε

Στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και τη σκληρή στάση στην οποία επιμένουν αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών στο συνεδρίου «Το μέλλον της Ελλάδας στην Ε.Ε.» που διοργανώνει το Ίδρυμα Hans-Böckler.

ΑΙΧΜΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

«Φανταστείτε η κυβέρνηση να χρειαστεί να πει κάποτε στο χαμηλοσυνταξιούχο ότι θα σου μειώσει την σύνταξη π.χ. από τα 350 ευρώ στα 320 και την ίδια ώρα να χρειαστεί να τους αυξήσουμε το φόρο στα φάρμακα από το 6,5% στο 11% ή στο 23%. Μπορεί μια τέτοια παρέμβαση να θεωρηθεί μεταρρύθμιση και να περάσει από την Βουλή;», διερωτήθηκε ο κ. Βαρουφάκης καταθέτοντας τον προβληματισμό του.

Ο υπουργός οικονομικών ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει νέο μνημόνιο και θα επιμείνει στην ανάγκη να πειστούν οι δανειστές της Ελλάδας ότι η χώρα χρειάζεται ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα.

«Χρειαζόμαστε γρήγορα μία συμφωνία για να αποφευχθεί ένα ατύχημα το οποίο θα καταγραφεί στην ιστορία ως αποτυχία της πολιτικής τάξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μου, το Αλέξη Τσίπρα, της Μέρκελ, του Σόιμπλε και του Γιουνκέρ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικές ειδήσεις