ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαφαζάνης: Ικανοποιημένοι με την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στον Ασπρόπυργο

Λαφαζάνης: Ικανοποιημένοι με την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στον Ασπρόπυργο

Την ικανοποίησή του για την αντιμετώπιση της κατάστασης που δημιουργήθηκε από τη φωτιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο, εξέφρασε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, τονίζοντας ότι υπάρχει πλήρης αποκατάσταση του χώρου και των παρενεργειών που δημιουργήθηκαν.

«Υπήρξε έγκυρη αντιμετώπιση και έγκαιρη ενημέρωση για την πυρκαγιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο. Πολύ γρήγορα, μια δύσκολη πυρκαγιά, και μέσα σε καταστάσεις άκρως αντίξοες και πρωτότυπες σβήστηκε πλήρως σε λίγες μέρες. Έχουμε πλήρη αποκατάσταση του χώρου και των παρενεργειών που δημιουργήθηκαν», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης, απαντώντας στον βουλευτή του Ποταμιού, Γιώργο Αμυρά που κατηγόρησε το υπουργείο ότι δεν έθεσε σε άμεση εφαρμογή την οδηγία Seveso II, που προβλέπει έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε λίγο αργότερα και ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Γιάννης Τσιρώνης, απαντώντας στον βουλευτή του Ποταμιού, Σπύρο Λυκούδη.

Ο κ. Τσιρώνης τόνισε ότι η πολιτεία οφείλει να δώσει τα συγχαρητήριά της, ιδιαίτερα στους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και της Περιφέρειας, που χωρίς τη δυνατότητα τεχνητής επιχωμάτωσης κατάφεραν με το νερό, που ήταν όπως είπε το χειρότερο μέσο για τέτοιου είδους δύσκολη φωτιά, να την σβήσουν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Από την πλευρά του, ο κ. Λυκούδης αντέτεινε, ότι η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος δείχνει περισσότερο εφησυχασμένη από ό,τι θα έπρεπε για τέτοιου είδους φωτιά, η οποία έχει σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον.