ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου: Επιστημονική φαντασία η έλευση του Brussels Group στην Αθήνα

Μαξίμου: Επιστημονική φαντασία η έλευση του Brussels Group στην Αθήνα

«Προϊόν επιστημονικής φαντασίας», χαρακτηρίζουν κυβερνητικές πηγές τις πληροφορίες περί άφιξης του Brussels Group στην Αθήνα.

Νωρίτερα, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων είχε μεταδώσει ότι αναμένεται σήμερα, Παρασκευή (12/06/2015) στην Αθήνα το Brussels Group για συνέχιση των διαπραγματεύσεων.

Στο μεταξύ, σε σημερινή (12/06/2015) παρέμβασή της, η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, προέτρεψε Ελλάδα και πιστωτές να δείξουν βούληση για λύση, τονίζοντας παράλληλα ότι για να γίνει αυτό «είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να μιλάμε μεταξύ μας».

«Όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος, αλλά η θέληση θα πρέπει να προέρχεται από όλες τις πλευρές, οπότε είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να μιλάμε μεταξύ μας», δήλωσε η Μέρκελ, κατά τη διάρκεια συνεδρίου στο Βερολίνο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ανέφερε πως οι συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της θα ξεκινήσουν και πάλι, προσθέτοντας ότι τώρα εναπόκειται στην Ελλάδα να κάνει την επόμενη κίνηση.

«Οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν ξανά, πρώτα σε τεχνικό επίπεδο και μετά σε πολιτικό», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό France Culture.

«Εξέτασα το θέμα αυτό χθες με τον Έλληνα πρωθυπουργό, με τον οποίο πέρασα δύο ώρες, έχοντας συναντηθεί μαζί του πολλές φορές προηγουμένως», δήλωσε.

«Έθεσα έναν αριθμό παρατηρήσεων και προτάσεων, τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση εξέταζε το βράδυ της Πέμπτης», είπε.

Ερωτηθείς κατά πόσο είναι δυνατή μια συμφωνία τις επόμενες ημέρες, είπε: «Μια συμφωνία είναι απαραίτητη τις επόμενες ημέρες», προσθέτοντας ότι «η μπάλα είναι στο ελληνικό γήπεδο».

Σχετικές ειδήσεις