ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Η Ελλάδα αυτή τη φορά διαπραγματεύτηκε με ψηλά το κεφάλι

Καμμένος: Η Ελλάδα αυτή τη φορά διαπραγματεύτηκε με ψηλά το κεφάλι

«Είναι στα χέρια των δανειστών για να αποδεχθούν ή όχι την πρότασή μας» τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους εταίρους.

Κατά την επίσκεψή που πραγματοποίησε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων, στο Μεγάλο Πεύκο, μαζί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας της Αιγύπτου, Σέντκι Σόμπχι Σαγίντ Αχμέντ, ο κ. Καμμένος σχολίασε: «Η Ελλάδα διαπραγματεύτηκε αυτή τη φορά με ψηλά το κεφάλι, έχοντας εκτελέσει την εντολή του ελληνικού λαού φτάνοντας στα όρια της λαϊκής εντολής. Από εδώ και πέρα είναι στα χέρια των δανειστών για να αποδεχθούν, ή όχι τη δική μας πρόταση».

Ο κ. Καμμένος εμφανίστηκε κατηγορηματικός λέγοντας: «Η Ελλάδα δεν πρόκειται να παραδώσει ούτε την εθνική της κυριαρχία, ούτε την αξιοπρέπειά της. Αν κάποιοι νομίζουν ότι θα κερδίσουν με το να δουν την Ελλάδα να γονατίζει, η Ελλάδα δεν γονατίζει και το ότι δεν γονατίζει το απέδειξε σήμερα (σσ12/06/2015) με αυτά τα παιδιά», εξαίροντας παράλληλα τον επαγγελματισμό τους, την ακρίβειά τους και «το υψηλό ηθικό», που όπως είπε – «έδωσαν το παρών σε αυτήν την επίδειξη».

«Μαζί με τον Αιγύπτιο υπουργό, την αιγυπτιακή κυβέρνηση και τις αιγυπτιακές Ένοπλες Δυνάμεις ξεκινήσαμε μία καινούργια ημέρα, εδώ στη Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων. Μια ημέρα που υποχρεώνει όλους μας, να ανασχεδιάσουμε την αμυντική μας θωράκιση όχι στα επίπεδα που ήταν μέχρι σήμερα, αλλά πλέον με γνώμονα τις οικονομικές ζώνες, την ΑΟΖ μας. Την ΑΟΖ μας η οποία συνορεύει με την ΑΟΖ της Αιγύπτου», επεσήμανε ο κ. Καμμένος.

Παράλληλα, παρατήρησε ότι «θα πρέπει να προστατεύουμε εκτός από τα εδάφη μας, τον εναέριο χώρο μας, τη θαλάσσια περιοχή μας και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη μας. Αυτό εκτείνει τη γραμμή άμυνας άλλα 200 μίλια. Έχει υποχρεώσεις, αλλά και ουσιαστικά θα είναι αυτός ο λόγος που θα μας βοηθήσει με την εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου, του υποθαλάσσιου πλούτου για να μπορέσουμε να περάσουμε σε μία καινούργια φάση. Η οικονομική κρίση θα είναι πια παρελθόν».

Την επίδειξη παρακολούθησαν ο αναπληρωτής υπουργός Κώστας Ήσυχος, ο υφυπουργός Νίκος Τόσκας και σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.