ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φουκς: Δεν ψηφίζουμε λύση χωρίς το ΔΝΤ

Φουκς: Δεν ψηφίζουμε λύση χωρίς το ΔΝΤ

Τα πιο κρίσιμα 24ωρα για την Ελλάδα.

Μεταξύ «σφύρας και άκμονος» κινείται η ελληνική κυβέρνηση, με τους δανειστές να σκληραίνουν τη στάση απέναντι στην Αθήνα.

Οι στενοί συνεργάτες του Αλ. Τσίπρα μεταβαίνουν στις Βρυξέλλες για μια ακόμη συζήτηση με τους δανειστές που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον της διαπραγμάτευσης.

Κοινοτικοί αξιωματούχοι μάλιστα χαρακτηρίζουν τα επόμενα 24ωρα κρίσιμα για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών.

Βρυξέλλες και Βερολίνο θεωρούν ότι την πολιτική απόφαση θα πρέπει να την πάρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και να προχωρήσει σε συμφωνία με τους θεσμούς.

Παράλληλα, στηρίζουν τις θέσεις του ΔΝΤ, που περιέγραψαν, λένε, την πραγματική εικόνα που επικρατεί για το σημείο που βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις και τονίζουν πως δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία χωρίς και την συμμετοχή του ταμείου.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει με αποκλειστική συνέντευξη στην «Αγορά» ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της Μέρκελ, Μίκαελ Φουκς, «Δεν ψηφίζουμε λύση χωρίς το ΔΝΤ» .

Ο στενός συνεργάτης της Γερμανίδας καγκελαρίου τονίζει ότι για να περάσει από το γερμανικό κοινοβούλιο μια συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και των δανειστών θα πρέπει να έχει τη σφραγίδα και των τριών θεσμών, της Κομισιόν, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ.

Παράλληλα, στις Βρυξέλλες εκτός από την ελληνική αποστολή έχουν κληθεί να συμμετέχουν στο νέο κύκλο διαπραγματεύσεων που θα γίνει το Σαββατοκύριακο στις Βρυξέλλες τόσο εκπρόσωποι από το ΔΝΤ, όσο και από την ΕΚΤ. Στην Κομισιόν και το Βερολίνο τονίζουν πως οι συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο έχουν ολοκληρωθεί και πρέπει πλέον η Αθήνα πάρει τις αποφάσεις της.

Σχετικές ειδήσεις