ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με Μέρκελ και Σόιμπλε θα συναντηθεί ο Πρ. Παυλόπουλος

Με Μέρκελ και Σόιμπλε θα συναντηθεί ο Πρ. Παυλόπουλος

Πολυσήμαντο αποδεικνύεται το ταξίδι που θα πραγματοποιήσει στο Βερολίνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος, στις 7 Ιουλίου, κατόπιν επίσημης πρόσκλησης απ’ τον Γερμανό Πρόεδρο κ. Γκάουκ.

Θα θέσει τα εθνικά ζητήματα στη Γερμανία

Έγκυρες πληροφορίες μας αναφέρουν, πως ο κ. Παυλόπουλος, πέραν της συνάντησης που θα έχει με τον Γερμανό Πρόεδρο θα συναντηθεί επίσης τόσο με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ όσο και με υπουργούς της γερμανικής κυβέρνησης, μεταξύ αυτών και με τον υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε.

Αυτόματα οι επαφές αυτές αποκτούν μια ιδιαίτερη, βαρύνουσα σημασία, μέσα στη χρονική συγκυρία που θα πραγματοποιηθούν.

Άλλωστε ο νέος Πρόεδρος έχει εγκαινιάσει και κάνει με επιτυχία τη λεγόμενη «Προεδρική διπλωματία», σε συνεργασία με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα.

Και οι συναντήσεις αυτές στο Βερολίνο είναι ευνόητο ότι θα έχουν καθοριστική σημασία, με δεδομένη μάλιστα την εκπεφρασμένη θέση του Πρ. Παυλόπουλου τόσο για τη θέση της Ελλάδας στην Ε.Ε. όσο και για το –μείζον- θέμα των γερμανικών επανορθώσεων, θέμα που ο Πρόεδρος έθιξε και πολύ πρόσφατα, κατά την επίσκεψή του στο μαρτυρικό Δίστομο.

Θέματα που θεωρείται αυτονόητο ότι θα θέσει ο Πρόεδρος.

Εδώ να σημειώσουμε, ότι ο Πρ. Παυλόπουλος με τον Β. Σόιμπλε γνωρίζονται απ’ την περίοδο που ήταν και οι δυο υπουργοί Εσωτερικών και είχαν συναντήσεις στα πλαίσια των συμβουλίων υπουργών της Ε.Ε.

Σχετικές ειδήσεις