ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος: Ανάγκη να υπάρξει εθνικό αρραγές μέτωπο

Παυλόπουλος: Ανάγκη να υπάρξει εθνικό αρραγές μέτωπο

Αποφασισμένος ακόμα κι «αγγίζοντας τα όρια των αρμοδιοτήτων» του να διασφαλίσει την πορεία της χώρας στην Ευρώπη, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος ο οποίος δέχθηκε τη νέα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φ.Γεννηματά.

«Ο ρόλος μου, και λόγω της εκλογής μου και της πλειοψηφίας της Βουλής που με εξέλεξε, είναι να διασφαλισθεί η πορεία της χώρας στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη» επανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του σήμερα το μεσημέρι με την νέα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος επισήμανε ότι μπροστά σε αυτό τον στόχο πρέπει να υπάρχει ένα αρραγές εσωτερικό μέτωπο όλων των δημοκρατικών δυνάμεων. «Δεν μπορεί να υπάρχουν μικροκομματικές αντιλήψεις, και πολύ περισσότερο τριβές, μπροστά στην επίτευξη ενός τέτοιου στόχου. Και είμαι αποφασισμένος στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου και αγγίζοντας τα όρια των αρμοδιοτήτων μου, να φέρω σε πέρας αυτή την αποστολή» σημείωσε.

Απευθυνόμενος στην κ. Γεννηματά, αφού τη συνεχάρη για την εκλογή της, υπογράμμισε ότι ηγείται ενός ιστορικού κόμματος και σε μια ιστορική στιγμή για τον τόπο. «Σε δύσκολες ώρες σαν τη σημερινή, η δημοκρατία και το πολίτευμα πορεύονται καλύτερα όταν στηρίζονται σε στιβαρές και σταθερές κομματικές αντηρίδες» ανέφερε ο ΠτΔ και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η κ. Γεννηματά θα κάνει ό,τι μπορεί, και αυτό θα είναι καλό και για το κόμμα της και για τον τόπο.

Από την πλευρά της, η κ. Γεννηματά δήλωσε ότι αναλαμβάνει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σε μια παρά πολύ δύσκολη συγκυρία και για τον χώρο της και για τη χώρα. «Έχω επίγνωση των δυσκολιών, αλλά όπως είπατε θεωρώ πως είναι εθνική και κοινωνική ανάγκη να ανασυγκροτηθεί ο χώρος της σοσιαλδημοκρατίας, να δημιουργηθεί ένας τρίτος ισχυρός πόλος» σημείωσε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε:

«Η επίσκεψή μου εδώ δεν είναι απλά εθιμοτυπική. Εσείς συμβολίζετε την εθνική ομοψυχία. Γνωρίζετε παρά πολύ καλά την ανησυχία που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία. Την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα. Η απάντηση δεν μπορεί να είναι άλλη από την εθνική συνεννόηση. Από τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Την στηρίζουμε τόσα χρόνια με πολύ μεγάλο κόστος, ο χώρος μου δυσφημίστηκε. Τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε η αναγκαία συνεννόηση, σήμερα, όμως εξαντλούνται και οι αντοχές της κοινωνίας και της οικονομίας και θα πρέπει οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».

Καταλήγοντας η νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι δική της προτεραιότητα, πέρα από την ανασυγκρότηση του χώρου -της αναγκαίας πρωτοβουλίας που θα πρέπει να ληφθεί σε αυτή την κατεύθυνση-, είναι ακριβώς να επιδιώξουμε την εθνική συνεννόηση για να μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις που δε θα είναι υφεσιακές, που θα εξασφαλίσουν προοπτική για τη χώρα θα ανακουφίσουν τους ανθρώπους που έχουν κάνει τόσες θυσίες και δεν μπορούν να αισθάνονται ότι διαρκώς μπροστά τους είναι ένα αδιέξοδο. «Οι Έλληνες χρειάζονται ελπίδα» υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.

Σχετικές ειδήσεις