ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης με τους ανταποκριτές Ξένου Τύπου

Συνάντηση κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης με τους ανταποκριτές Ξένου Τύπου

Απόψεις για τις τρέχουσες εξελίξεις αντηλλάγησαν στη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Ελευθέριος Κρέτσος και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Θεόδωρος Μιχόπουλος με τους ανταποκριτές Ξένου Τύπου.

Ο κ. Παππάς υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο των Διεθνών Μέσων Ενημέρωσης στην παρουσίαση των θέσεων της ελληνικής Κυβέρνησης στη διεθνή κοινή γνώμη και εξέφρασε την επιθυμία της κυβέρνησης για ειλικρινή και στενή συνεργασία με τους εκπροσώπους των διεθνών ΜΜΕ στη χώρα μας.

Ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε ότι η συνάντηση δίνει την ευκαιρία στους εκπροσώπους των διεθνών Μ.Μ.Ε. να ενημερωθούν απευθείας από τους Έλληνες υπουργούς που συμμετέχουν στη διαπραγματευτική ομάδα και τόνισε τη σημασία που αποδίδει η ελληνική κυβέρνηση στην έγκυρη, σφαιρική και διαρκή ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Αντίστοιχα, ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση διαθέτει ισχυρή μεταρρυθμιστική ατζέντα καθώς και τη βούληση να την εφαρμόσει και σημείωσε την ανάγκη έγκυρης ενημέρωσης της διεθνούς κοινής γνώμης.

Με τη σειρά του , ο κ. Κρέτσος υπογράμμισε τη διάθεση της κυβέρνησης για τη δημιουργία σταθερού και μόνιμου διαύλου επικοινωνίας και ενημέρωσης των δημοσιογράφων. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η διευκόλυνση του έργου τους με κάθε τρόπο, μεταξύ άλλων μέσω της απλοποίησης διαδικασιών διαπίστευσής τους και την εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο πλευρών.