ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Οι δανειστές κατάλαβαν ότι δεν μπλοφάρουμε στη διαπραγμάτευση

Σκουρλέτης: Οι δανειστές κατάλαβαν ότι δεν μπλοφάρουμε στη διαπραγμάτευση

Oι πρόσφατες δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων όπως του Ντράγκι και άλλων, αλλά ακόμα και η δήλωση του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Τζακ Λιου, αποδεικνύουν ότι όλοι έχουν πλέον καταλάβει πως η ελληνική κυβέρνηση δεν μπλοφάρει στη διαπραγμάτευση, είπε ουπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Πάνος Σκουρλέτης.

Ο κ. Σκουρλέτης καυτηρίασε τη στάση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, στις οποίες καταλόγισε ότι κρύβονται πίσω από το ΔΝΤ και τους λοιπούς θεσμούς, φοβούμενοι την κοινή γνώμη της Ευρώπης η οποία διάκειται ευμενώς έναντι της Ελλάδας, όπως υποστήριξε.

Ο υπουργός μιλώντας στο «Πρωινό ΑΝΤ1», παραδέχτηκε ότι όσα συμπεριλαμβάνονται στη 47σελιδη πρόταση που στείλαμε στους θεσμούς είναι αν όχι υφεσιακά, σίγουρα πάντως δεν κινούνται στο δρόμο της ανάπτυξης, αλλά όπως υποστήριξε είναι πολύ πιο δίκαια από ότι ίσχυε μέχρι τώρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η διαπραγμάτευση για τα πρωτογενή πλεονάσματα, το ύψος των οποίων η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δεχτεί για το 2015 να ανέλθει στο 3%, ενώ η σημερινή διαπραγματεύεται να είναι ακόμα και κάτω από το 1%.

Ο Πάνος Σκουρλέτης επανέλαβε πολλές φορές ότι δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει στη Βουλή μια συμφωνία με την υπογραφή Τσίπρα, η οποία δεν θα είναι ένας έντιμος συμβιβασμός προς όφελος του ελληνικού λαού και κατά συνέπεια θα υπερψηφιστεί- αφού θα καλύπτει- από το σύνολο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος ο κ. Σκουρλέτης υιοθέτησε την άποψη η οποία έχει εκφραστεί από πολλά κυβερνητικά στελέχη, ότι δεν πρόκειται να προχωρήσουμε στην πληρωμή των δανειακών μας υποχρεώσεων αν προηγουμένως δεν επιτευχθεί συμφωνία.

Σχετικές ειδήσεις