ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φ. Γεννηματά: Ο ΣΥΡΙΖΑ πελαγοδρομεί χωρίς πυξίδα

Φ. Γεννηματά: Ο ΣΥΡΙΖΑ πελαγοδρομεί χωρίς πυξίδα

«Προσήλθα στη συνάντηση με αισθήματα έντονου προβληματισμού και ανησυχίας και αποχώρησα από το Μέγαρο Μαξίμου με τα ίδια, δυστυχώς, αισθήματα» ανέφερε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ η νέα πρόεδρος του Κινήματος, Φώφη Γεννηματά, η οποία προήδρευσε στην πρώτη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη.

Η κ. Γεννηματά πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός τής είπε ότι όρος και προϋπόθεση για την όποια συμφωνία είναι η απομείωση του χρέους, στη βάση της πρότασης που έχει καταθέσει η κυβέρνηση.

Η νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέκρινε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι πελαγοδρομεί χωρίς πυξίδα, χωρίς στόχους και κυρίως χωρίς αποτέλεσμα και πως δεν είχε και δεν έχει ολοκληρωμένο και συνεκτικό σχέδιο διαπραγμάτευσης, με επιχειρήματα, με αξιόπιστες ρεαλιστικές εναλλακτικές προτάσεις, με διεθνή ερείσματα. «Έχει διαπράξει σοβαρά λάθη στρατηγικής και τακτικής, έχει βυθίσει την ελληνική οικονομία σε ασφυξία, ανασφάλεια και αισθητή, πρόσθετη ύφεση» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος, κόβοντας γέφυρες με φίλους και δυνητικά συμμάχους της Ελλάδας, εξαντλώντας την ανοχή και την υπομονή τους, καθώς και κάθε διάθεση ευμενούς θετικής στάσης και ουσιαστικής βοήθειας. Συνεχίζει και σήμερα να ρίχνει λάδι στη φωτιά».

Η κ. Γεννηματά εκτίμησε ότι ένα σημαντικό ποσοστό που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, μέρα με τη μέρα συνειδητοποιεί ότι παραπλανήθηκε και πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι αμήχανος και παγιδευμένος μέσα στο κυβερνητικό-κομματικό κομφούζιο του ΣΥΡΙΖΑ, από προκλητικά αντιφατικές δηλώσεις των βουλευτών του και από τις καθημερινές κορώνες των διάφορων ομάδων του κόμματός του.

«Τώρα είναι η στιγμή για τα μεγάλα ΝΑΙ και τα μεγάλα ΟΧΙ» σημείωσε και υποστήριξε: «Ο ελληνικός λαός, στη συντριπτική του πλειοψηφία, απαιτεί μία συμφωνία, που θα συνιστά βιώσιμη λύση για τη σταθερότητα και την ασφάλεια της εθνικής οικονομίας, για την ανάπτυξη και την αναδιάρθρωση και απομείωση του χρέους, τη συνοχή και την αλληλεγγύη της κοινωνίας μας. Η ρήξη ισοδυναμεί με καταστροφή για την Ελλάδα, για όλους τους Έλληνες, για όλες τις Ελληνίδες, για όλες τις γενιές, για όλες τις κοινωνικές δυνάμεις και αφήνει εκτεθειμένη τη χώρα μας στις προκλήσεις και τις εντάσεις μίας ρευστής κατάστασης και μίας επικίνδυνης εποχής στα Βαλκάνια και στη Μεσόγειο».

Σχετικές ειδήσεις