ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έλληνες του Λονδίνου στον Guardian: Η χώρα μας αντιμετωπίζεται ως αποδιοπομπαίος τράγος

Έλληνες του Λονδίνου στον Guardian: Η χώρα μας αντιμετωπίζεται ως αποδιοπομπαίος τράγος

Την αγωνία των Ελλήνων που ζουν στο Λονδίνο, αποτυπώνει ρεπορτάζ της εφημερίδας Guardian.

Η δημοσιογράφος Nadia Khomami σημειώνει ότι στο Βόρειο Λονδίνο, στο Tufnell Park, υπάρχει δυναμική ελληνική κοινότητα, εκπρόσωποι της οποίας μιλούν στην εφημερίδα για τον «πόλεμο» εναντίον της Ελλάδας από πολιτικούς κύκλους και ξένα ΜΜΕ.

Μιλώντας στην εφημερίδα η 23χρονη βιβλιοπώλης Παυλίνα Κωσταράκου στέλνει το μήνυμα «αφήστε μας να αναπνεύσουμε». Όπως αναφέρει, αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, είναι πολύ ανησυχητικό και προσθέτει ότι κάθε φορά που μιλάει με τον πατέρα της στην Ελλάδα, νομίζει ότι έχουμε βρεθεί εκτός Ευρωζώνης. Αναφέρει επίσης ότι υπάρχει λανθασμένη εικόνα για τους Έλληνες στο εξωτερικό.

Η νεαρή Ελληνίδα, αναφέρει επίσης ότι «δεν φταίνε μόνο οι πολιτικοί, η αίσθηση είναι ότι κάποιος ήθελε την καταβύθιση της χώρας με στόχο να επωφεληθεί από την κατάσταση».

«Οι μεγάλες δυνάμεις όπως η Γερμανία, θα πρέπει να χαλαρώσουν λίγο και να μας αφήσουν να αναπνεύσουμε» καταλήγει.

Ένας άλλος Έλληνας, ο Γιάννης Ζερτάλης, αναφέρει ότι πολλά μέλη της οικογένειάς του έχουν μετακομίσει στη Μεγάλη Βρετανία αναζητώντας μια καλύτερη τύχη.

Ο Κώστας Ξενοφώντος , είναι Ελληνοκύπριος που διατηρεί κατάστημα υποδημάτων στο Tufnell Park με τον πατέρα του Μιχάλη.

Αναφερόμενος στο «κούρεμα» των καταθέσεων που έγινε στην Κύπρο ανέφερε: «Είναι τρομακτικό το πώς οι μεγάλες δυνάμεις επεμβαίνουν στις κυβερνήσεις μικρών κρατών και μπορούν να βάλουν χέρι στις τσέπες σκληρά εργαζόμενων ανθρώπων».

«Νομίζω ότι η Ελλάδα είναι κάτι σαν αποδιοπομπαίος τράγος για την Ευρώπη» είπε ο κ. Ξενοφώντος.

Σχετικές ειδήσεις