ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητρόπουλος: Δύσκολα θα βρεθεί λύση τη Δευτέρα

Μητρόπουλος: Δύσκολα θα βρεθεί λύση τη Δευτέρα

Στις δύσκολες ώρες του χθεσινού Eurogroup αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής.

«Ήταν η χειρότερη συνεδρίαση μέχρι τώρα για το ελληνικό ζήτημα. Ακούστηκαν με σφοδρότητα και ομοφωνία σκληρά πράγματα για την ελληνική πλευρά. Φαίνεται ότι προσπαθούν να μετακυλήσουν την ευθύνη για την παραβίαση της συμφωνίας της δανειακής σύμβασης», ανέφερε ο κ. Μητρόπουλος και εξέφρασε την εκτίμησή ότι δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες για λύση στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας.

«Είναι δύσκολη η επίτευξη συμφωνίας και νομίζω ότι πολύ λίγο μπορούμε να προσδοκούμε στην πολιτική διαπραγμάτευση. Εντελώς εκβιαστικά οι δανειστές – όχι με ευθύνη της κυβέρνησης – έχουν αφήσει τα δύο τελεσίγραφα», είπε και σημείωσε «τώρα έχει στα χέρια του την υπόθεση ολοσχερώς ο Πρόεδρος, τον οποίο εμπιστευόμαστε».

Μιλώντας στον Ant1, o κ. Μητρόπουλος έκανε λόγο για εκβιασμούς των δανειστών εις βάρος της Ελλάδας. “Για πρώτη φορά οι δανειστές χρησιμοποίησαν μηχανισμούς νομικού εκβιασμού σε βάρος της χώρας. Ο ένας είπε για τα 9 δισ. ευρώ τα οποία θα διακρατηθούν, ο άλλος είπε για τα 140 δισ. ευρώ τα οποία θα απαιτηθούν. Για πρώτη φορά εκβιάζουν διότι θεωρούν ότι με χαρτιά τα οποία τους έχουν δώσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, μπορούν ακόμη και χωρίς δικαστήρια, εάν μας φορτώσουν τη διάρρηξη των συμφωνιών, να απαιτήσουν τα χρήματα τους», σημείωσε.

Σε σχέση με τις ελληνικές τράπεζες, ο κ. Μητρόπουλος υπογράμμισε ότι οι τράπεζες δεν έχουν πρόβλημα και πρέπει και σήμερα οι πολίτες να καθησυχαστούν και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και από την κυβέρνηση.