ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Γιώργος Τσίπρας στο Newsbomb: Περιμένουμε πολλά από τη ρωσική κυβέρνηση

Ο Γιώργος Τσίπρας στο Newsbomb: Περιμένουμε πολλά από τη ρωσική κυβέρνηση

Σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο Newsbomb και στη Μαρία Γιαχνάκη ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών και ξάδερφος του πρωθυπουργού,Γιώργος Τσίπρας από την Αγία Πετρούπολη όπου βρίσκεται μαζί με τον Πρωθυπουργό, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η συμφωνία που επεξεργάζεται η ελληνική κυβέρνηση με τους δανειστές δεν θα είναι νέο μνημόνιο.

Αποστολή στην Αγία Πετρούπολη: Μαρία Γιαχνάκη

«Περιμένουμε πολλά από την Ρωσική κυβέρνηση μέσω των συνεργασιών που επιθυμούμε να πραγματοποιηθούν μελλοντικά. Είμαστε σε καλό δρόμο και σε αυτό το φόρουμ βάζουμε σίγουρα ενα λιθαράκι συνεργασίας με την Ρωσική κυβέρνηση. Ας πούμε ότι είναι η αρχή αυτή για μας» Με τα λόγια αυτά ο γενικός γραμματέας του υπουργείου εξωτερικών σε θεματα διεθνών σχέσεων Γιώργος Τσίπρας περιέγραψε στην απεσταλμένη του Newsbomb, Μαρία Γιαχνάκη, τις κινήσεις της ελληνικής αποστολής στο διεθνές φόρουμ που πραγματοποιείται στην Αγία Πετρούπολη.

IMG 3165

«Κάνουμε επαφές από την πρώτη στιγμή με στελέχη και επιχειρηματίες. Σε ότι αφορά τον αγωγό πρέπει να σας πω ότι βεβαίως δεν εχει υπογραφεί οριστική συμφωνία ακομη, διότι για ολα αυτά πρέπει να γίνει η κατάλληλη προετοιμασία» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Ο γενικός γραμματέας μάλιστα τόνισε ότι σίγουρα η επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης είναι να προχωρήσει το θέμα του αγωγού. Μάλιστα την ώρα της συνομιλίας του μαζί μας, ο κύριος Λαφαζάνης είχε συνάντηση με τους αρμόδιους για το θέμα αυτό γεγονός που πυροδότησε τα σενάρια ότι υπογράφηκε συμφωνία για τον αγωγό στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Η αλήθεια είναι ότι υπεγράφει ένα μνημόνιο συνεργασίας που είναι το πρώτο βήμα για την κατασκευή του αγωγού.

IMG 3167

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να παραμείνει στην ευρωπαϊκή ένωση και να σταματήσει η αιματοχυσία που προκάλεσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ειπε ο κύριος Γιώργος Τσίπρας. «Δεν θα είναι νέο μνημόνιο όπως θελουν να λένε κάποιοι η συμφωνία που διαπραγματεύεται η Ελλάδα με την ευρωπαϊκή ένωση».

Σχολίασε μάλιστα και την χθεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα λέγοντας ότι «υπάρχει και αυτή η μερίδα του λαού που έχει μεσα της μια ανασφάλεια...».

Οι επαφές της ελληνικής αποστολής συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς.

Σχετικές ειδήσεις