ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζίμερ: Αν οι Θεσμοί αρνηθούν και τώρα τη συμφωνία δεν ενδιαφέρονται για λύση…

Ζίμερ: Αν οι Θεσμοί αρνηθούν και τώρα τη συμφωνία δεν ενδιαφέρονται για λύση…

Για τεράστιο βήμα της ελληνικής κυβέρνησης, με τις τελευταίες προτάσεις της, κάνει λόγο η πρόεδρος της πολιτικής Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γκάμπι Ζίμερ, εστιάζοντας στη σημασία «μιας δίκαιης συμφωνίας, με ισχυρή δέσμευση για ενδιάμεση χρηματοδότηση και μείωση του ελληνικού δημόσιου χρέους, ώστε να καταστεί βιώσιμο».

«Με τις τελευταίες προτάσεις της, η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα. Με αυτό τον τρόπο έδωσε μια απάντηση σε όλους εκείνους που εξακολουθούν να πιστεύουν ότι πρόκειται για μια ελληνική κυβέρνηση που υποτίθεται ότι αντιστέκεται σε οποιαδήποτε μεταρρύθμιση», τονίζει σε σημερινή ανακοίνωσή της η Ζίμερ, συμπληρώνοντας:

«Πρέπει να επιτευχθεί μια δίκαιη συμφωνία με ισχυρή δέσμευση για τη μείωση του ελληνικού δημόσιου χρέους, ώστε να καταστεί βιώσιμο, δέσμευση για ενδιάμεση χρηματοδότηση, καθώς και μια ισχυρή δέσμη μέτρων για την ανάπτυξη. Οι πιστωτές και η Ένωση στο σύνολό της έχουν κληθεί να αναλάβουν δράση, ανεξάρτητα από το αν τους αρέσει η ελληνική κυβέρνηση ή όχι.

Οι αρχηγοί κρατών και οι υπουργοί Οικονομικών δεν πρέπει να εκβιαστούν από μερικούς αντιπάλους της δεξιάς, αλλά πρέπει να ακολουθήσουν την οδό της λογικής.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρώτη εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση η οποία είναι σε θέση να ξεκινήσει τις μεταρρυθμίσεις για την αειφόρο ανάπτυξη στην Ελλάδα, σπάζοντας δεσμούς με τις παλιές ελίτ.

Εάν οι Θεσμοί αρνηθούν τη συμφωνία και τώρα, είναι σαφές ότι δεν ενδιαφέρονται για την εξεύρεση λύσης, αλλά μόνο για να απαλλαγούν από τη μόνη κυβέρνηση της Αριστεράς στην ΕΕ».