ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά σε Σουλτς: Να αναγνωρίσουν οι εταίροι τις προσπάθειες των Ελλήνων

Γεννηματά σε Σουλτς: Να αναγνωρίσουν οι εταίροι τις προσπάθειες των Ελλήνων

Καθυστερήσεις και λάθη μεγάλωσαν το κόστος που καλείται σήμερα να πληρώσει ο ελληνικός λαός, τόνισε η Φώφη Γεννηματά στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, στη σημερινή συνάντησή τους στις Βρυξέλλες, για το ελληνικό ζήτημα.

«Ο ελληνικός λαός επιθυμεί μια ολοκληρωμένη συμφωνία που θα εξασφαλίζει την ισότιμη συμμετοχή της χώρας μας στην ευρωζώνη. Σε αυτή την ευθύνη δεν ανταποκρίθηκε η κυβέρνηση. Πέντε μήνες εγκλωβισμένη στα προεκλογικά ψέματα, τις εσωτερικές της αντιθέσεις και την επικοινωνιακή διαχείριση της προσαρμογής στην πραγματικότητα. Λάθη και καθυστερήσεις μεγάλωσαν το κόστος που καλείται σήμερα να πληρώσει ο ελληνικός λαός», τόνισε μετά τη συνάντηση η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συμπληρώνοντας:

«Αυτή την ώρα, οι εταίροι μας καλούνται να αναγνωρίσουν τις προσπάθειες που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει από το 2012 και αφορούν και τις περαιτέρω ρυθμίσεις για το χρέος αλλά και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που τόσο πολύ έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή η Ελλάδα.

Δεν είναι ώρα για την δικαίωση κανενός παρά μόνο για τη δικαίωση της ελπίδας του ελληνικού λαού. Είμαστε εδώ γιατί η ελπίδα είναι στην Ευρώπη. Είμαστε εδώ για να παλέψουμε για το συμφέρον της χώρας, γιατί μόνο αυτό θα κρίνει και θα καθορίσει τη στάση μας».

Σχετικές ειδήσεις