ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντίστροφη μέτρηση για να «κλείσει» η συμφωνία

Αντίστροφη μέτρηση για να «κλείσει» η συμφωνία

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει εκτάκτως σήμερα, Τετάρτη (24/06/2015) ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους των τριών θεσμών Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μάριο Ντράγκι και Κριστίν Λαγκάρντ.

Στις 20:00 θα συνεδριάσει το Eurogroup, προκειμένου να γίνουν οι τελικές διατυπώσεις στη συμφωνία, ώστε αύριο, Πέμπτη (25/06/2015) κατά τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης η διαπραγμάτευση να «κλείσει» οριστικά.

Η συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους πιστωτές της φαίνεται να είναι κοντά πλέον και ήδη στην Αθήνα και τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες όλοι μετρούν αντίστροφα και εργάζονται για τις τελευταίες, αλλά κρίσιμες διατυπώσεις, ενώ τα κοινοβούλια των χωρών της ευρωζώνης, πρωτίστως το ελληνικό, θα πρέπει να έχουν εγκρίνει την συμφωνία μέχρι τη Δευτέρα (29/06/2015).

Στις Βρυξέλλες παραμένουν ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Αν υπάρξει συμφωνία στο σημερινό Eurogroup και κλείσει οριστικά η διαπραγμάτευση στη Σύνοδο Κορυφής, τότε θα αρχίσουν οι κομματικές και κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Θα συνεδριάσουν διαδοχικά, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η Κεντρική Επιτροπή και η Κοινοβουλευτική Ομάδα.