ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε ονομαστική ψηφοφορία το μεσημέρι (25/6) το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια

Σε ονομαστική ψηφοφορία το μεσημέρι (25/6) το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια

Στη μια το μεσημέρι της Πέμπτης (25/6) θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή η ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει αλλαγές στον Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, ενσωμάτωση οδηγιών από την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και τροποποιήσεις στον Μεταναστευτικό Κώδικα.

Το σχετικό αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία είχε καταθέσει η Νέα Δημοκρατία, ενώ η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, είχε απευθύνει έκκληση για την ευρύτερη δυνατή σύμπλευση των κομμάτων.

Χθες Τετάρτη (24/6) η κ. Χριστοδουλοπούλου είχε κατηγορήσει όσους δεν κράτησαν τη διαφωνία τους στο σοβαρό επίπεδο που αρμόζει σε ένα τέτοιο νομοθέτημα και επιχείρησαν να ανεβάσουν τους τόνους, μίλησαν για «ό,τι ο καθένας θυμάται για να πάρουν μερικά λεπτά δημοσιότητας», έθεσαν ζητήματα δεδηλωμένης και μίλησαν για μια συμφωνία που δεν την ξέρει κανείς «για και να προκαταλάβουν πολιτικές εξελίξεις που θα ήθελαν να υπάρξουν».

Η κα Χριστοδουλοπούλου, επιφύλαξε ιδιαίτερη αναφορά προς τη Χρυσή Αυγή, λέγοντας«Ελπίζω να μην έδωσαν το όνομά μου στα τάγματα εφόδου για να με καρατομήσουν, διότι νομίζω ότι έχουν αποθρασυνθεί αρκετά για να τολμάνε να έρθουν εδώ και πέρα από τις απόψεις τους, που είναι καταδικασμένες, να τολμάνε να θέτουν και τέτοια ζητήματα».

Παίρνοντας το λόγο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΧΑ, Χρήστος Παππάς, ο οποίος νωρίτερα είχε σκίσει το νομοσχέδιο, είπε πως αν υπάρχει στοχοποίηση (όπως είχε σχολιάσει νωρίτερα ο κ. Βούτσης τις αναφορές του βουλευτή Αντώνη Γρέγου) υπάρχει για τους βουλευτές του κόμματός του.

«Στα χρόνια που θα έρθουν κανείς δεν Θα ασχολείται μαζί σας. Το έργο σας θα ακυρωθεί και τις ύβρεις σας τις επιστρέφουμε», είπε απευθυνόμενος στην κα Χριστοδουλοπούλου.

«Το απειλητικό ύφος δεν ταιριάζει στο Κοινοβούλιο. Αφήστε την ιστορία να κρίνει τις απόψεις και τα νομοσχέδια, όπως θα σας κρίνει κι εσάς. Απλώς εσάς θα σας κρίνει και η Δικαιοσύνη γιατί παραπέμπεστε ως συμμορία», ανταπάντησε η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Σύμφωνα με την τοποθέτηση των εισηγητών και ειδικών αγορητών των κομμάτων στην Ολομέλεια, το νομοσχέδιο καταψηφίζουν επί της αρχής η ΝΔ, η ΧΑ και οι ΑΝΕΛ, ενώ «παρών», δηλώνει το ΚΚΕ.

Σχετικές ειδήσεις