ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ κατώτεροι των περιστάσεων λένε «όχι» σε Δημοψήφισμα

ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ κατώτεροι των περιστάσεων λένε «όχι» σε Δημοψήφισμα

Ακούγεται ενδεχομένως απίστευτο, είναι όμως αληθινό. Τα μνημονιακά κόμματα της αντιπολίτευσης ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ έσπευσαν να καταδικάσουν την απόφαση του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα.

Ξεπερνά κάθε όριο ανθελληνισμού η βιασύνη των τριών κομμάτων που εδώ και μέρες έχουν καταντήσει φερέφωνα των δανειστών να σπεύσουν δια των εκπροσώπων τους να καταδικάσουν την ανακοίνωση Δημοψηφίσματος εις την οποία προέβη ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Με δηλώσεις τους στα ΜΜΕ και τα τρία κόμματα κατηγόρησαν τον Αλέξη Τσίπρα ότι μεταθέτει το βάρος της ευθύνης και της διαπραγμάτευσης στον ελληνικό λαό.

Προφανώς, τα δύο κόμματα που επί 40 χρόνια διέλυσαν τον τόπο ερήμην του ελληνικού λαού και ο νέος συνέταιρος τους κ. Σταύρος Θεοδωράκης θα επιθυμούσαν ο Αλέξης Τσίπρας να καταδικάσει σε ακαριαίο θάνατο τις επόμενες γενιές υπογράφοντας την ολοκληρωτική παράδοση της χώρας και την μετατροπή της σε μπανανία της Λατινικής Αμερικής.

Σαμαράς: «Ο Τσίπρας έφερε τη χώρα σε απόλυτο αδιέξοδο»

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης για διεξαγωγή δημοψηφίσματος ανέφερε τα εξής: «Ο κ. Τσίπρας έφερε τη χώρα σε απόλυτο αδιέξοδο. Ανάμεσα σε μια απαράδεκτη συμφωνία και στην έξοδο από την Ευρώπη».

«Η απαράδεκτη συμφωνία των «θεσμών», ελάχιστα διαφέρει από εκείνη που ο ίδιος πρότεινε πριν λίγες μέρες. Ενώ σήμερα ο κ. Τσίπρας οδηγεί σε δημοψήφισμα με ερώτημα ουσιαστικά Ναι ή Όχι στην Ευρώπη. Και προτείνει ρήξη με όλους τους εταίρους και έξοδο από το ευρώ! Μοιραίος, αδύναμος και ανεύθυνος, απομονώνει τη χώρα από την Ευρώπη, διχάζει τον Ελληνικό λαό και ρίχνει στις πλάτες του τις ευθύνες που δεν μπορεί να αναλάβει ο ίδιος» σημειώνει.

«Η ευρωπαϊκή ταυτότητα είναι κατάκτηση της Ελλάδας. Και η Νέα Δημοκρατία προφανώς τάσσεται με το μέτωπο της Δημοκρατίας και της Ευρώπης. Όχι υπέρ εκείνης ή της άλλης συμφωνίας. Αλλά υπέρ της Ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας. Γιατί κάθε άλλη θέση θα ήταν ολέθρια, κοινωνικά και εθνικά για την Πατρίδα μας» προσθέτει.

ΠΑΣΟΚ: Ανεύθυνη και επικίνδυνη για τη χώρα εξέλιξη η απόφαση για δημοψήφισμα

Το πρωί του Σαββάτου (27/6), στις 9.30 θα συνεδριάσει εκτάκτως στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία της Φώφης Γεννηματά, για να συζητήσει τα δεδομένα που διαμορφώνονται μετά την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα για δημοψήφισμα.

Στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι πρόκειται για ανεύθυνη και επικίνδυνη για τη χώρα εξέλιξη με την οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να μεταθέσει τις ευθύνες της στο λαό.

Στο μεταξύ, Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, σχετικά με το διάγγελμα του Πρωθυπουργού για τη διενέργεια δημοψηφίσματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση απέτυχε και οδηγεί την χώρα σε μεγάλη εθνική περιπέτεια.

Μετακυλύει τις δικές της ευθύνες για το αδιέξοδο της διαπραγμάτευσης στον Ελληνικό Λαό. Επιχειρεί να εγκλωβίσει τους πολίτες σε ένα πλαστό και διχαστικό δίλλημα με τυχοδιωκτισμό και ανυπολόγιστο κόστος για την χώρα.

Το πραγματικό ερώτημα όμως του δημοψηφίσματος που εισηγείται εκβιαστικά ο κ. Τσίπρας είναι «ναι ή όχι» στην Ευρώπη και στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Δεν χρειάζεται δημοψήφισμα.

Εφόσον ο κ. Τσίπρας αδυνατεί να λάβει υπεύθυνες αποφάσεις, οφείλει να παραιτηθεί και να αφήσει τους πολίτες να αποφασίσουν με εκλογές για το μέλλον το δικό τους και της χώρας.

Πιστεύουμε στην δημοκρατία. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού την κρίση του κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, θέλει και απαιτεί η Ελλάδα να έχει ισότιμη συμμετοχή στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και στην ζώνη του ευρώ».

Ποτάμι: Ο Πρωθυπουργός αναλαμβάνει τεράστιο εθνικό ρίσκο

Απαράδεκτη επιλογή θεωρεί το Ποτάμι την απόφαση για δημοψήφισμα που κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας. «Προσπαθεί να μεταθέσει στις πλάτες του λαού τις ευθύνες του μετά από πέντε μήνες λανθασμένης διαπραγμάτευσης», σχολίασαν ηγετικά στελέχη του κόμματος και επεσήμαναν ότι ο Πρωθυπουργός αναλαμβάνει τεράστιο εθνικό ρίσκο. Επίσης υπογραμμίζουν ότι δεν υπάρχει συμφωνία με τους εταίρους παρά μόνο πρόταση που δεν δέχθηκε ο κ. Τσίπρας.

Τις επόμενες ώρες θα συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού για να καθορίσει την τακτική που θα ακολουθήσει το κόμμα στη Βουλή.

Σχετικές ειδήσεις