ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοψήφισμα – Χρυσοβελώνη: Να απαντήσει ο λαός στον αυταρχισμό των δανειστών

Δημοψήφισμα – Χρυσοβελώνη: Να απαντήσει ο λαός στον αυταρχισμό των δανειστών

Ο ελληνικός λαός καλείται να απαντήσει στον αυταρχισμό και στη σκληρή λιτότητα που προτείνουν οι δανειστές δήλωσε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

«Με την πρόταση του δημοψηφίσματος που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, ο ελληνικός λαός καλείται να απαντήσει στον αυταρχισμό και στη σκληρή λιτότητα που προτείνουν οι δανειστές. Καλείται να απαντήσει με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα στις μνημονιακές συμφωνίες των κυβερνήσεων Σαμαρά - Βενιζέλου, παρόλο που αυτές καταδικάστηκαν κατηγορηματικά από τον Ελληνικό λαό στις πρόσφατες εκλογές» δήλωσε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Πρόσθεσε ότι «μετά από πέντε μήνες σκληρής και επώδυνης διαπραγμάτευσης οι εταίροι μας, δυστυχώς, κατέληξαν σε μια πρόταση - λαιμητόμο προς την ελληνική δημοκρατία και τον ελληνικό λαό».

«Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, στην οποία γεννήθηκε η Δημοκρατία και ο Πολιτισμός, προσπαθούν να λεηλατήσουν την ελπίδα μας, την καταγωγή μας, την αξιοπρέπειά μας, την εθνική μας ανεξαρτησία, την πολύτιμη ιστορία μας. Να ταπεινώσουν το πατριωτικό μας αίσθημα» συνέχισε η κ. Χρυσοβελώνη, τονίζοντας ότι «είναι μια ώρα ιστορικής ευθύνης. Η χώρα μας πρέπει να σωθεί και όχι να οδηγηθεί στα βράχια. Η λαϊκή εντολή της 25ης Ιανουαρίου θα είναι αυτή που θα καθορίσει τι μέλλον θέλει για την νεολαία μας, για την πατρίδα μας».

«Ο ελληνικός λαός είναι ένας περήφανος λαός. Είμαστε μαχητές ιστορικά, δώσαμε μια πρώτη απάντηση στις πρόσφατες εκλογές και θα συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα και θέληση και τώρα. Οι Έλληνες στον εκβιασμό απαντούν με Δημοκρατία, γιατί έτσι έχουν μάθει. Στις μνημονιακές πολιτικές απαντούν με ενότητα και ομοψυχία. Σαν μια γροθιά που είναι έτοιμη να συνθλίψει όποιον απειλεί την ελευθερία της!» καταλήγει στην δήλωσή της η Εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων