ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Live Blog - Chat: Ραγδαίες εξελίξεις - Σε λίγη ώρα η ψηφοφορία στη Βουλή για το δημοψήφισμα

Live Blog - Chat: Ραγδαίες εξελίξεις - Σε λίγη ώρα η ψηφοφορία στη Βουλή για το δημοψήφισμα

Πολιτικός "σεισμός" στην Ευρώπη μετά την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε διενέργεια δημοψηφίσματος - Το Newsbomb.gr μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις στο Live Blog - Καταθέστε τις απόψεις σας στο Live Chat.

Τα μεσάνυχτα αναμένεται να γίνει η ψηφοφορία για την έγκριση της πρότασης για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Η ψηφοφορία θα είναι ονομαστική και πρέπει να εγκριθεί με 151 θετικές ψήφους, όπως ανακοίνωσε στο Σώμα η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Είναι η πρώτη φορά από τότε που τέθηκε σε ισχύ το Σύνταγμα, από το 1975, που κυβέρνηση ζητεί τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος και δίνει το λόγο και την εξουσία για το κρίσιμο αυτό εθνικό θέμα στο λαό. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που επιφορτίζει τη Βουλή με μια ιστορική ευθύνη», δήλωσε η Πρόεδρος της Βουλής.

Την ίδια ώρα, συνεδριάζει το Eurogroup στις Βρυξέλλες, το οποίο ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 10:00 το βράδυ ώρα Ελλάδας.

Μετά το πέρας του πρώτου μέρους της συνεδρίασης του Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ανέλυσε τους λόγους που κατέληξαν σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - δανειστών και οδήγησαν την κυβέρνηση να προχωρήσει σε δημοψήφισμα.

Ο κ. Βαρουφάκης άφησε αιχμές κατά των δανειστών για τη στάση τους στη διαπραγμάτευση, υποστηρίζοντας ότι το μόνο που πρότειναν ήταν Μνημόνιο και τίποτε άλλο. «Δεν έγινε ποτέ αποδεκτή η πρόταση του Γάλλου ΥΠΟΙΚ, Σαπέν, για κοινό τόπο και ελπίδα», αποκάλυψε.
«Δεν ήταν βιώσιμη η πρόταση που μας πρότειναν. Δεν θα πέρναγε από την ελληνική Βουλή κι αυτό θα ήταν ρήξη από μόνη της», υπογράμμισε ο Έλληνας υπουργός και τόνισε πως την απόφαση για νέα υφεσιακά μέτρα θα έπρεπε να την πάρει μόνο ο ελληνικός λαός.
Ο κ. Βαρουφάκης επιβεβαίωσε ότι ανακοινώθηκε από τον Ντάισελμπλουμ η δεύτερη συνεδρία χωρίς συμμετοχή της Ελλάδας.

Διαβάστε αναλυτικά όλες τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό:

Σχετικές ειδήσεις